Keittiöpsykologia

Filtering by: Keittiöpsykologia

Myynnin psykologia -koulutus 30.5.2018 Helsingissä
May
30
11:30 AM11:30

Myynnin psykologia -koulutus 30.5.2018 Helsingissä

HELSINGIN SEUDUN KAUPPAKAMARI järjestää esimmäistä kertaa Jari Parantaisen Myynnin psykologiaa -kurssin 30. toukokuuta 2018 Helsingissä.

Tyrkyttäminen on typerää – tarvitset fiksumpia keinoja

Oletko asiantuntija, joka hallitsee jo myyntityön perusteet? Nyt on aika siirtyä seuraavalle tasolle! Keinot löytyvät ostamisen psykologiasta. Sen avulla autat asiakastasi valitsemaan, päättämään ja tilaamaan.

Tuhannet asiantuntijat kuvittelevat edelleen, että asiakas ostaa järkisyistä. Kuitenkin tutkimus toisensa jälkeen viittaa päinvastaiseen. Mihin ostajan päätökset sitten perustuvat? Tilaisuuden jälkeen tiedät:

 • Kuinka ihminen lopulta valitsee tuotteensa?
 • Miksi päättäminen on niin raskasta työtä?
 • Kuinka ostaja päättelee, ettei sinulta voi tilata?
 • Miksi asiakkaat valehtelevat myyjillesi?
 • Miten asiantuntemus tarttuu tuotteisiisi?
 • Miksi asiakas tinkii hinnoistasi?
 • Millaisin keinoin vaikutat johtajaan huomaamatta?

Kuulet kymmenittäin käytännön esimerkkejä, miten oudosti päättäjän pää toimii arkisissa tilanteissa.

Kun opit tunnistamaan käytöksen taustalla jylläävät mekanismit, pystyt myös koukuttamaan ostajan entistä tehokkaammin kanta-asiakkaaksesi.

Paikkoja on rajallisesti, ilmoittaudu heti mukaan.

View Event →
Näin myyjä manipuloi sinua – tunnista psykologiset ansat
May
15
9:00 AM09:00

Näin myyjä manipuloi sinua – tunnista psykologiset ansat

 • Cumulus Resort Airport Congress Center (map)
 • Google Calendar ICS

Ratekoulutus järjestää asiantuntijoille rokotustilaisuuden manipulointia vastaan tiistaina 15. toukokuuta 2018 Scandic Helsinki Aviacongress -hotellissa Vantaalla.

Onnistuiko liukas myyjä saamaan tahtonsa läpi, vaikka yritit panna vastaan?

Jos olisit aivoton tolvana ja tahdoton lammas, tuskin olisit koskaan edennyt nykyiseen asemaasi. Mikä meni siis pieleen?

Luultavasti myyjä käytti hienovaraisia psykologisia kikkoja, joita on erittäin vaikea vastustaa. Syynä on se, että ne eivät vetoa järkeen. Tietoinen mielesi ei edes huomaa, mitä tapahtui.

Älylläsi ei ole asian kanssa mitään tekemistä. Evoluutio on huolehtinut, että me ihmiset olemme alitajuntamme vietävissä helpommin kuin ikinä haluaisimme myöntää.

Kaiken kukkuraksi egosi ei suostu myöntämään, että juuri sinä olisit sinisilmäinen: ”Ehkä muita voi jallittaa noin mitättömillä konsteilla, mutta itse olen moisen yläpuolella!”

Kuitenkin psykologit, käyttäytymistieteilijät ja taloustieteilijät julkaisevat alati kiihtyvää tahtia tutkimuksia siitä, miten monin tavoin ihmisiin (eli asiakkaisiin) voi vaikuttaa. Fiksuimmat myyjät tietenkin soveltavat tuloksia työssään. Osa tekee sen tietoisesti, osa tiedostamattaan. He siis oppivat manipuloimaan meitä muita.

Olet varmasti kuullut myös sosiaalisesta hakkeroinnista. Rikolliset käyttävät täsmälleen samoja keinoja, kun he haluavat vaikkapa tunkeutua yrityksesi tietojärjestelmiin – ja he onnistuvat siinä pelottavan usein!

Näin myyjä manipuloi sinua -kurssi on syventävä koulutus erityisesti asiantuntijoille, jotka osallistuvat työssään investointiprojekteihin, hankintoihin tai ostoneuvotteluihin. Osaat väistää tyypillisiä harhautuksia. Säästät työnantajallesi tai firmallesi rahaa. Parhaimmillaan pelastat bisneksesi tai työpaikkasi.

Useimmat kollegasi kuvittelevat edelleen, että heidän omat päätöksensä perustuvat vain järkeen ja kylmään harkintaan. Älä sinä sorru sellaiseen ylimielisyyteen. Tutkimus toisensa jälkeen kertoo aivan muuta. Me kaikki olemme alttiita manipuloinnille.

Näin myyjä manipuloi sinua -päivän aikana perehdymme seuraaviin kymmeneen psykologiseen vipuun:

 1. Haloilmiö
 2. Ehdotuksen voima
 3. Auktoriteetin mahti
 4. Lauman paine
 5. Vastavuoroisuuden laki
 6. Egon heikkous
 7. Johdonmukaisuuden periaate
 8. Kotikylän kutsu
 9. Niukkuuden imu
 10. Tarinan taika

Lisäksi kuulet kymmenittäin käytännön esimerkkejä, millaisilla pienillä tempuilla taitava myyjä tai neuvottelukumppani hivuttaa päätöksiäsi haluamaansa suuntaan.

Takuu: Ei laulua, ei leikkiä
Tällä kurssilla et joudu vääntämään väkinäisiä ryhmätöitä tai pariharjoituksia. Vältät tylsät esittäytymiskierrokset ja nolot rentoutusharjoitukset. Jopa perinteinen esittäytymiskierros jääköön väliin. Päivä siis sopii myös umpimielisille introverteille ja epäsosiaalisille nörteille.

Katso päivän tarkka ohjelma ja ilmoittaudu mukaan.

View Event →