Copywritereiden salainen veljeskunta paljastaa
Nov
27
9:30 AM09:30

Copywritereiden salainen veljeskunta paljastaa

Ratekoulutus järjestää copywriter-kurssin tiistaina 27. marraskuuta 2018 Scandic Helsinki Aviacongress -hotellissa (kuka näitä nimiä keksii?!) Vantaalla.

Näin vaikutat ostajaan tekstin avulla

Kirjoititko ällän äidinkielestä? Pänttäsitkö suomea yliopistossakin? Ikävä kyllä opintosi eivät takaa, että osaisit kirjoittaa myyvää tekstiä. Kielioppi on jopa haitaksi. Siisti ja sileä sanailu on kuolettavan tylsää.

Suomen kokeinein tuotteistaja Jari Parantainen rikkoo Omertan lakia henkensä kaupalla. Hän aikoo paljastaa copywritereiden salaisen veljeskunnan varjeltuja oppeja. Kaiken kukkuraksi hän lavertelee niistä estoitta myös naisille.

Tiesithän, ettei kirjoittaminen ole kirjoittamista? Se on ajattelemista. Useimmat tekstinikkarit eivät tiedä, mitä he ovat tekemässä. Tuloksena on tyhjänpäiväistä tekstimassaa, josta on asiakkaille vain haittaa.

Päivän aikana kuulet vastaukset seuraaviin tärkeisiin kysymyksiin:

 • Mikä on copywriterin määritelmä? Mikä se ei todellakaan ole?

 • Mitkä ovat kirjoittavan asiantuntijan kolme kuolemansyntiä?

 • Millainen on käytännössä toimiva copywriterin motivaatiomalli?

 • Miten vaikutat asiakkaan käytökseen psykologisten vipujen avulla?

 • Miten rakennat ja monistat hyväksi havaittuja kampanjamalleja?

 • Kuinka käsittelet asiakastasi niin, että saat haluamasi viestiversion läpi?

 • Päivän aikana ei tuhlata aikaa kirjoitusharjoituksiin. Ne saat hoitaa omalla ajallasi. Sen sijaan tutkimme roppakaupalla esimerkkejä. Metsästämme ajattelua, joka erottaa menestyvät kirjoittajat luusereista ja taviksista.

Kenelle kurssi on tarkoitettu?
Koulutus on tarkoitettu asiantuntijalle, joka haluaa säilyttää työpaikkansa. Kirjoitustaidoton päätyy työttömäksi vihannekseksi ensimmäisten joukossa. Eikä hän vielä silloinkaan ymmärrä tehneensä hienosti aivan vääriä töitä.

Kenelle kurssi ei sovi?
Vaikka vihaisit kielenraiskaajia, päivän tarkoitus ei ole saivarrella pilkun paikasta. Ilmoittaudu mieluummin kesä yliopiston oikein kirjoitus kurssille.

Takuu: Ei laulua, ei leikkiä
Tällä kurssilla et joudu vääntämään väkinäisiä ryhmätöitä tai pariharjoituksia. Vältät tylsät esittäytymiskierrokset ja nolot rentoutusharjoitukset. Jopa perinteinen esittäytymiskierros jääköön väliin. Päivä siis sopii myös umpimielisille introverteille ja epäsosiaalisille nörteille.

Vuotaja Jari Parantainen
Jari Parantainen on Suomen kokeneimpia b2b-copywritereita. Hän on naputellut uransa aikana yhteensä tuhansia myyntipuheita, mainoksia, suorakirjeitä, esitteitä, tuotekuvauksia, referenssejä, pikaoppaita, tietokirjoja, videokäsikirjoituksia, blogipostauksia – ja vielä kaksitoistatuhatta twiittiä päälle.

Taloussanomat on valinnut Jarin Pölli tästä -blogin Suomen parhaaksi bisnesblogiksi. Lisäksi Jari on organisoinut kirjoitusprojekteja. Yhden sellaisen tuloksena syntyi Kultasulka-palkinnon voittaja, eli vuoden parhaaksi valittu markkinointikirja vuonna 2007.

Katso päivän tarkka ohjelma ja ilmoittaudu mukaan.

View Event →
Alennusmyynti kielletty -koulutus 10.12.2018 Helsingissä
Dec
10
11:30 AM11:30

Alennusmyynti kielletty -koulutus 10.12.2018 Helsingissä

HELSINGIN SEUDUN KAUPPAKAMARI tarjoaa suositun hinnoittelukoulutuksen uusinnan maanantaina 10. joulukuuta 2018 Helsingissä.

Opi laskuttamaan palvelustasi juuri se hinta, jonka ansaitsetkin. Se on reilua kaikkien kannalta.

Jokainen kaltaisesi johtaja, asiantuntija, myyjä ja yrittäjä osallistuu tarjouskilpailuihin joka päivä tietämättäänkin. Asiakas vertailee jokaista ilmoittamaasi hintaa vaihtoehtoihinsa ilman, että pääset puuttumaan asiaan millään tavalla.

Hintaasi tiivistyy lukematon joukko mielikuvia, hyötyjä, haittoja, arvoa ja kustannuksia. Kuitenkin useimmat asiantuntijat jättävät suurimman osan niistä täysin huomiotta, kun he pohtivat palvelujensa hintoja.

Kokemukset varsinaisista tarjouskilpailuista kertovat, että kisan voittaa yleensä se, joka haksahtaa pahimpaan hinnoitteluvirheeseen. Luultavasti niin käy myös tarjouskilpailujen ulkopuolella. Miten vältät karkeat kömmähdykset, jotka suistavat bisneksesi varmaan kurjuuteen?

Koulutuspäivän jälkeen:

 • osaat haarukoida palvelullesi oikean hinnan

 • vältät hinnoitteluun liittyvät sudenkuopat

 • maksimoit kate-eurot

Päivän ohjelmaan sisältyy useita käytännöllisiä esimerkkejä.

Paikkoja on rajallisesti, ilmoittaudu heti mukaan.

View Event →

Palveluiden tuotteistaminen -koulutus 12.9.2018 Helsingissä
Sep
12
11:30 AM11:30

Palveluiden tuotteistaminen -koulutus 12.9.2018 Helsingissä

HELSINGIN SEUDUN KAUPPAKAMARI tarjoaa suositun tuotteistuskoulutuksen uusinnan 12. syyskuuta 2018 Helsingissä.

Kuulostavatko oireet tutuilta?

Asiakkaasi ei tajua myyjiesi mongerrusta, palvelusi toimitus vaihtelee holtittomasti ja valikoimastasi puuttuu napakka sisäänheittotuote. Tunnistatko tilanteesi?

Lääke löytyy tästä koulutuksesta, jossa saat vastaukset tärkeisiin kysymyksiin: mitä tuotteistaminen todella tarkoittaa? Kuinka laadit törkeän lupauksen, joka todella toimii? Miten suunnittelet vastustamattoman sisäänheittotuotteen? Kuinka saat asiakkaan hyppäämään, kun sinä vihellät?

Paikkoja on rajallisesti, ilmoittaudu heti mukaan.

View Event →
Myynnin psykologia -koulutus 30.5.2018 Helsingissä
May
30
11:30 AM11:30

Myynnin psykologia -koulutus 30.5.2018 Helsingissä

HELSINGIN SEUDUN KAUPPAKAMARI järjestää esimmäistä kertaa Jari Parantaisen Myynnin psykologiaa -kurssin 30. toukokuuta 2018 Helsingissä.

Tyrkyttäminen on typerää – tarvitset fiksumpia keinoja

Oletko asiantuntija, joka hallitsee jo myyntityön perusteet? Nyt on aika siirtyä seuraavalle tasolle! Keinot löytyvät ostamisen psykologiasta. Sen avulla autat asiakastasi valitsemaan, päättämään ja tilaamaan.

Tuhannet asiantuntijat kuvittelevat edelleen, että asiakas ostaa järkisyistä. Kuitenkin tutkimus toisensa jälkeen viittaa päinvastaiseen. Mihin ostajan päätökset sitten perustuvat? Tilaisuuden jälkeen tiedät:

 • Kuinka ihminen lopulta valitsee tuotteensa?
 • Miksi päättäminen on niin raskasta työtä?
 • Kuinka ostaja päättelee, ettei sinulta voi tilata?
 • Miksi asiakkaat valehtelevat myyjillesi?
 • Miten asiantuntemus tarttuu tuotteisiisi?
 • Miksi asiakas tinkii hinnoistasi?
 • Millaisin keinoin vaikutat johtajaan huomaamatta?

Kuulet kymmenittäin käytännön esimerkkejä, miten oudosti päättäjän pää toimii arkisissa tilanteissa.

Kun opit tunnistamaan käytöksen taustalla jylläävät mekanismit, pystyt myös koukuttamaan ostajan entistä tehokkaammin kanta-asiakkaaksesi.

Paikkoja on rajallisesti, ilmoittaudu heti mukaan.

View Event →
Näin myyjä manipuloi sinua – tunnista psykologiset ansat
May
15
9:00 AM09:00

Näin myyjä manipuloi sinua – tunnista psykologiset ansat

 • Cumulus Resort Airport Congress Center (map)
 • Google Calendar ICS

Ratekoulutus järjestää asiantuntijoille rokotustilaisuuden manipulointia vastaan tiistaina 15. toukokuuta 2018 Scandic Helsinki Aviacongress -hotellissa Vantaalla.

Onnistuiko liukas myyjä saamaan tahtonsa läpi, vaikka yritit panna vastaan?

Jos olisit aivoton tolvana ja tahdoton lammas, tuskin olisit koskaan edennyt nykyiseen asemaasi. Mikä meni siis pieleen?

Luultavasti myyjä käytti hienovaraisia psykologisia kikkoja, joita on erittäin vaikea vastustaa. Syynä on se, että ne eivät vetoa järkeen. Tietoinen mielesi ei edes huomaa, mitä tapahtui.

Älylläsi ei ole asian kanssa mitään tekemistä. Evoluutio on huolehtinut, että me ihmiset olemme alitajuntamme vietävissä helpommin kuin ikinä haluaisimme myöntää.

Kaiken kukkuraksi egosi ei suostu myöntämään, että juuri sinä olisit sinisilmäinen: ”Ehkä muita voi jallittaa noin mitättömillä konsteilla, mutta itse olen moisen yläpuolella!”

Kuitenkin psykologit, käyttäytymistieteilijät ja taloustieteilijät julkaisevat alati kiihtyvää tahtia tutkimuksia siitä, miten monin tavoin ihmisiin (eli asiakkaisiin) voi vaikuttaa. Fiksuimmat myyjät tietenkin soveltavat tuloksia työssään. Osa tekee sen tietoisesti, osa tiedostamattaan. He siis oppivat manipuloimaan meitä muita.

Olet varmasti kuullut myös sosiaalisesta hakkeroinnista. Rikolliset käyttävät täsmälleen samoja keinoja, kun he haluavat vaikkapa tunkeutua yrityksesi tietojärjestelmiin – ja he onnistuvat siinä pelottavan usein!

Näin myyjä manipuloi sinua -kurssi on syventävä koulutus erityisesti asiantuntijoille, jotka osallistuvat työssään investointiprojekteihin, hankintoihin tai ostoneuvotteluihin. Osaat väistää tyypillisiä harhautuksia. Säästät työnantajallesi tai firmallesi rahaa. Parhaimmillaan pelastat bisneksesi tai työpaikkasi.

Useimmat kollegasi kuvittelevat edelleen, että heidän omat päätöksensä perustuvat vain järkeen ja kylmään harkintaan. Älä sinä sorru sellaiseen ylimielisyyteen. Tutkimus toisensa jälkeen kertoo aivan muuta. Me kaikki olemme alttiita manipuloinnille.

Näin myyjä manipuloi sinua -päivän aikana perehdymme seuraaviin kymmeneen psykologiseen vipuun:

 1. Haloilmiö
 2. Ehdotuksen voima
 3. Auktoriteetin mahti
 4. Lauman paine
 5. Vastavuoroisuuden laki
 6. Egon heikkous
 7. Johdonmukaisuuden periaate
 8. Kotikylän kutsu
 9. Niukkuuden imu
 10. Tarinan taika

Lisäksi kuulet kymmenittäin käytännön esimerkkejä, millaisilla pienillä tempuilla taitava myyjä tai neuvottelukumppani hivuttaa päätöksiäsi haluamaansa suuntaan.

Takuu: Ei laulua, ei leikkiä
Tällä kurssilla et joudu vääntämään väkinäisiä ryhmätöitä tai pariharjoituksia. Vältät tylsät esittäytymiskierrokset ja nolot rentoutusharjoitukset. Jopa perinteinen esittäytymiskierros jääköön väliin. Päivä siis sopii myös umpimielisille introverteille ja epäsosiaalisille nörteille.

Katso päivän tarkka ohjelma ja ilmoittaudu mukaan.

View Event →
Paremmaksi! -seminaari Seinäjoella
Apr
11
2:00 PM14:00

Paremmaksi! -seminaari Seinäjoella

Palvelumuotoilun ja tuotteistamisen iltapäiväluento

Paremmaksi!-seminaari on maksuton ja kutsuu paikalle kaikkia tutkimuksesta, kaupallistamisesta, tuotteistamisesta ja paremman asiakaskokemuksen muotoilusta kiinnostuneita: etelä-pohjalaisia yrittäjiä, kehittäjiä ja asiantuntijoita, tutkijoita, elinkeinoelämän vaikuttajia ja muita kiinnostuneita.

Tilaisuuden avaa innovaatioympäristöjen tutkimusjohtaja Jari Kolehmainen Seinäjoen Yliopistokeskuksesta. Paikalla on myös kaksi vieraspuhujaa:

 1. Marjo Kamila: "Palvelumuotoilu on asenne! Asiakas on nyt keskiössä."
 2. Jari Parantainen: "Puserra tieteestä tulosta. Nyt puhutaan rahasta!"

Ohjelmaan kuuluu iltapalaksi salaatti & viini tiedetreffit-luentojen jälkeen. Tiedetreffeillä tapaat korkeakoulumaailman tutkijoita ja tekijöitä sekä elinkeinoelämän ja organisaatioiden edustajia.

Paremmaksi! on Silta kaupallistamiseen – ja Tiedetreffit-hankkeiden yhteinen päätösseminaari.

Ilmoittaudu viimeistään 3.4.2018 kuluessa koko päivään tai jompaan kumpaan osioon nettilomakkeella. Ilmoittautumisvalinnat ovat sitovia.

View Event →
Näin voitat tarjouskilpailun -koulutus 8.12.2016 Vantaalla
Dec
8
8:30 AM08:30

Näin voitat tarjouskilpailun -koulutus 8.12.2016 Vantaalla

 • Rantasipi Airport Congress Center (map)
 • Google Calendar ICS

Ratekoulutus järjestää hinnoittelukoulutuksen torstaina 8. joulukuuta 2016 Rantasipi Airport Congress Centerissä Vantaalla.

Päivän aikana kuulet vastaukset seuraaviin tärkeisiin kysymyksiin:

 • Mitkä ovat hinnoittelijan perusmunaukset?
 • Kuinka hintamielikuva syntyy käytännössä?
 • Miten selviät tarjouskilpailusta voittajana?
 • Miten haarukoit oikean hinnan käytännössä?
 • Kuinka nostat hintojasi hinta-ankkureiden avulla?
 • Millainen on myyvä tarjous?

Opit käytännön esimerkkien avulla, miten raivaat tilaa hinnankorotuksille tai lisäkatteelle. Lisäksi saat ohjenuoraksi yksinkertaisen hinnoitteluprosessin, jonka avulla haarukoit uskottavan markkinahinnan tuotteellesi tai palvelullesi.

Kouluttajanasi toimii Suomen kokenein tuotteistaja Jari Parantainen.

Katso päivän tarkka ohjelma ja ilmoittaudu mukaan.

View Event →
Tuotepäällikön pelastuspakkaus -koulutus 29.11.2016 Vantaalla
Nov
29
8:30 AM08:30

Tuotepäällikön pelastuspakkaus -koulutus 29.11.2016 Vantaalla

 • Rantasipi Airport Congress Center (map)
 • Google Calendar ICS

Ratekoulutus järjestää suositun tuotehallinnan koulutuksensa tiistaina 29. marraskuuta 2016 Vantaalla. Kurssi on tarkoitettu erityisesti b2b-tuotepäälliköille, mutta se sopii myös tuotehallinnasta kiinnostuneille tuote- ja palvelukehittäjille, myyjille sekä yrittäjille.

Tuotepäällikön pelastuspakkaus -koulutuksessa saat vastaukset seuraaviin kysymyksiin:

 • Mikä on ainoa keino, jolla saat tuotepäällikön työn järjestykseen?
 • Kuinka tuotepäällikön työ muuttuu lähivuosina?
 • Millainen on hyvä strategia? Miksi sen laatiminen jää sinun vastuullesi?
 • Miksi asiakkaiden mielipiteitä ei kannata kysyä?
 • Kuinka poistat ostamisen esteitä käytännössä?
 • Mistä tunnistat hyvän tuotteistuksen?
 • Kuinka rakennat tehokkaan tuotteistusprosessin?
 • Miten markkinoit tuotteitasi tai palvelujasi sisäisesti?

Lisäksi kuulet tuoreita käytännön esimerkkejä suomalaisista onnistuneista b2b-tuotteistuksista.

Sparraajanasi toimii Suomen kokenein tuotteistaja ja bisneskirjailija Jari Parantainen. Hän on osallistunut yli 200 asiantuntijapalvelun  ja huipputekniikan tuotteistushankkeeseen. Parantainen on suosittu, suorapuheinen esiintyjä, joka on vetänyt tuhat tuotteistuskoulutusta.

Katso koulutuspäivän tarkka ohjelma ja ilmoittaudu mukaan.

View Event →
Näin rakennat ärhäkän myyntiesityksen -koulutus Vantaalla 25.10.2016
Oct
25
8:30 AM08:30

Näin rakennat ärhäkän myyntiesityksen -koulutus Vantaalla 25.10.2016

 • Rantasipi Airport Congress Center (map)
 • Google Calendar ICS

Ratekoulutus järjestää päivän pituisen myyntiesitysten suunnittelukoulutuksen tiistaina 25. lokakuuta 2016 Rantasipi Airport Congress Centerissä Vantaalla.

Suomen kokenein tuotteistaja Jari Parantainen on remontoinut satoja eri alojen myyntiesityksiä uuteen uskoon. Nyt pääset kurkistamaan kulisseihin. Näet, miten temppu tehdään käytännössä.

Vierailevana tähtenä on mukana myös presentaatiosuunnittelija Timo Sorri Havain Oy:stä.

Koulutuspäivän aikana kuulet vastaukset mm. näihin tärkeisiin kysymyksiin:

 • Mitkä virheet toistuvat myyntiesityksissä ilman, että kukaan edes tunnistaa niitä?
 • Hyvä esitys tarvitsee perustakseen joukon päätöksiä. Mitä ne ovat?
 • Millaisiin psykologisiin keinoihin tehokas myyntiesitys perustuu?
 • Myyvän esityksen rakenne noudattaa selkeää kaavaa. Mikä se on?
 • Millaiset myyntiesityksen elementit auttaisivat myyjääsi perustelemaan väitteensä?
 • Miten rakennat ärhäkän esityksesi käytännössä vaiheittain alusta loppuun?
 • Millainen olisi erittäin koukuttava, mutta perinteisestä selvästi poikkeava myyntiesitys?

Koulutuspäivä ei ole esiintymiskoulutus. Siksi se sopii myyjien ja markkinoijien lisäksi myös introvertille asiantuntijalle, joka mieluummin viiltää valtimonsa kuin osallistuu kivoihin ryhmärentoutusharjoituksiin.

Lue päivän tavoitteista lisää ja ilmoittaudu mukaan.

 

 

 

View Event →
Tuotepäällikön pelastuspakkaus -koulutus 4.10.2016 Vantaalla
Oct
4
8:30 AM08:30

Tuotepäällikön pelastuspakkaus -koulutus 4.10.2016 Vantaalla

Ratekoulutus järjestää suositun tuotehallinnan koulutuksensa tiistaina 4. lokakuuta 2016 Vantaalla. Kurssi on tarkoitettu erityisesti b2b-tuotepäälliköille, mutta se sopii myös tuotehallinnasta kiinnostuneille tuote- ja palvelukehittäjille, myyjille sekä yrittäjille.

Tuotepäällikön pelastuspakkaus -koulutuksessa saat vastaukset seuraaviin kysymyksiin:

 • Mikä on ainoa keino, jolla saat tuotepäällikön työn järjestykseen?
 • Kuinka tuotepäällikön työ muuttuu lähivuosina?
 • Millainen on hyvä strategia? Miksi sen laatiminen jää sinun vastuullesi?
 • Miksi asiakkaiden mielipiteitä ei kannata kysyä?
 • Kuinka poistat ostamisen esteitä käytännössä?
 • Mistä tunnistat hyvän tuotteistuksen?
 • Kuinka rakennat tehokkaan tuotteistusprosessin?
 • Miten markkinoit tuotteitasi tai palvelujasi sisäisesti?

Lisäksi kuulet tuoreita käytännön esimerkkejä suomalaisista onnistuneista b2b-tuotteistuksista.

Sparraajanasi toimii Suomen kokenein tuotteistaja ja bisneskirjailija Jari Parantainen. Hän on osallistunut yli 200 asiantuntijapalvelun  ja huipputekniikan tuotteistushankkeeseen. Parantainen on suosittu, suorapuheinen esiintyjä, joka on vetänyt tuhat tuotteistuskoulutusta.

Katso koulutuspäivän tarkka ohjelma ja ilmoittaudu mukaan.

View Event →
Näin voitat tarjouskilpailun -koulutus 27.9.2016 Vantaalla
Sep
27
8:30 AM08:30

Näin voitat tarjouskilpailun -koulutus 27.9.2016 Vantaalla

 • Rantasipi Airport Congress Center (map)
 • Google Calendar ICS

Ratekoulutus järjestää hinnoittelukoulutuksen tiistaina 27. syyskuuta 2016 Rantasipi Airport Congress Centerissä Vantaalla.

Päivän aikana kuulet vastaukset seuraaviin tärkeisiin kysymyksiin:

 • Mitkä ovat hinnoittelijan perusmunaukset?
 • Kuinka hintamielikuva syntyy käytännössä?
 • Miten selviät tarjouskilpailusta voittajana?
 • Miten haarukoit oikean hinnan käytännössä?
 • Kuinka nostat hintojasi hinta-ankkureiden avulla?
 • Millainen on myyvä tarjous?

Opit käytännön esimerkkien avulla, miten raivaat tilaa hinnankorotuksille tai lisäkatteelle. Lisäksi saat ohjenuoraksi yksinkertaisen hinnoitteluprosessin, jonka avulla haarukoit uskottavan markkinahinnan tuotteellesi tai palvelullesi.

Kouluttajanasi toimii Suomen kokenein tuotteistaja Jari Parantainen.

Katso päivän tarkka ohjelma ja ilmoittaudu mukaan.

View Event →
Näin voitat tarjouskilpailun -koulutus 14.6.2016 Vantaalla
Jun
14
8:30 AM08:30

Näin voitat tarjouskilpailun -koulutus 14.6.2016 Vantaalla

Ratekoulutus järjestää hinnoittelukoulutuksen tiistaina 14. kesäkuuta 2016 Rantasipi Airport Congress Centerissä Vantaalla.

Päivän aikana kuulet vastaukset seuraaviin tärkeisiin kysymyksiin:

 • Mitkä ovat hinnoittelijan perusmunaukset?
 • Kuinka hintamielikuva syntyy käytännössä?
 • Miten selviät tarjouskilpailusta voittajana?
 • Miten haarukoit oikean hinnan käytännössä?
 • Kuinka nostat hintojasi hinta-ankkureiden avulla?
 • Millainen on myyvä tarjous?

Opit käytännön esimerkkien avulla, miten raivaat tilaa hinnankorotuksille tai lisäkatteelle. Lisäksi saat ohjenuoraksi yksinkertaisen hinnoitteluprosessin, jonka avulla haarukoit uskottavan markkinahinnan tuotteellesi tai palvelullesi.

Kouluttajanasi toimii Suomen kokenein tuotteistaja Jari Parantainen.

Katso päivän tarkka ohjelma ja ilmoittaudu mukaan.

View Event →
Tuotepäällikön pelastuspakkaus -koulutus 7.6.2016 Vantaalla
Jun
7
8:30 AM08:30

Tuotepäällikön pelastuspakkaus -koulutus 7.6.2016 Vantaalla

Ratekoulutus järjestää suositun tuotehallinnan koulutuksensa tiistaina 7. kesäkuuta 2016 Vantaalla. Kurssi on tarkoitettu erityisesti b2b-tuotepäälliköille, mutta se sopii myös tuotehallinnasta kiinnostuneille tuote- ja palvelukehittäjille, myyjille sekä yrittäjille.

Tuotepäällikön pelastuspakkaus -koulutuksessa saat vastaukset seuraaviin kysymyksiin:

 • Miksi useimmat myyjät ansaitsevat potkut?
 • Kuinka tuotepäällikön työ muuttuu lähivuosina?
 • Miten poistat ostamisen esteitä käytännössä?
 • Mistä tunnistat hyvän tuotteistuksen?
 • Kuinka rakennat tehokkaan tuotteistusprosessin?
 • Miten saat sanomasi erottumaan tuhansien kilpailevien viestien joukosta?

Lisäksi kuulet tuoreita käytännön esimerkkejä suomalaisista onnistuneista b2b-tuotteistuksista.

Sparraajanasi toimii Suomen kokenein tuotteistaja ja bisneskirjailija Jari Parantainen. Hän on osallistunut yli 200 asiantuntijapalvelun  ja huipputekniikan tuotteistushankkeeseen. Parantainen on suosittu, suorapuheinen esiintyjä, joka on vetänyt lähes tuhat tuotteistuskoulutusta.

Katso koulutuspäivän tarkka ohjelma ja ilmoittaudu mukaan.

View Event →
Tuotepäällikön pelastuspakkaus -koulutus 12.4.2016 Vantaalla
Apr
12
8:30 AM08:30

Tuotepäällikön pelastuspakkaus -koulutus 12.4.2016 Vantaalla

Ratekoulutus järjestää suositun tuotehallinnan koulutuksensa tiistaina 12. huhtikuuta 2016 Vantaalla. Kurssi on tarkoitettu erityisesti b2b-tuotepäälliköille, mutta se sopii myös tuotehallinnasta kiinnostuneille tuote- ja palvelukehittäjille, myyjille sekä yrittäjille.

Tuotepäällikön pelastuspakkaus -koulutuksessa saat vastaukset seuraaviin kysymyksiin:

 • Miksi useimmat myyjät ansaitsevat potkut?
 • Kuinka tuotepäällikön työ muuttuu lähivuosina?
 • Miten poistat ostamisen esteitä käytännössä?
 • Mistä tunnistat hyvän tuotteistuksen?
 • Kuinka rakennat tehokkaan tuotteistusprosessin?
 • Miten saat sanomasi erottumaan tuhansien kilpailevien viestien joukosta?

Lisäksi kuulet tuoreita käytännön esimerkkejä suomalaisista onnistuneista b2b-tuotteistuksista.

Sparraajanasi toimii Suomen kokenein tuotteistaja ja bisneskirjailija Jari Parantainen. Hän on osallistunut yli 200 asiantuntijapalvelun  ja huipputekniikan tuotteistushankkeeseen. Parantainen on suosittu, suorapuheinen esiintyjä, joka on vetänyt lähes tuhat tuotteistuskoulutusta.

Katso koulutuspäivän tarkka ohjelma ja ilmoittaudu mukaan.

View Event →
Näin voitat tarjouskilpailun -koulutus 5.4.2016 Vantaalla
Apr
5
8:30 AM08:30

Näin voitat tarjouskilpailun -koulutus 5.4.2016 Vantaalla

Ratekoulutus järjestää hinnoittelukoulutuksen tiistaina 5. huhtikuuta 2015 Rantasipi Airport Congress Centerissä Vantaalla.

Päivän aikana kuulet vastaukset seuraaviin tärkeisiin kysymyksiin:

 • Mitkä ovat hinnoittelijan perusmunaukset?
 • Kuinka hintamielikuva syntyy käytännössä?
 • Miten selviät tarjouskilpailusta voittajana?
 • Miten haarukoit palvelullesi oikean hinnan?
 • Kuinka nostat hintojasi hinta-ankkureiden avulla?
 • Millainen on myyvä tarjous?

Opit käytännön esimerkkien avulla, miten raivaat tilaa hinnankorotuksille tai lisäkatteelle. Lisäksi saat ohjenuoraksi yksinkertaisen hinnoitteluprosessin, jonka avulla haarukoit uskottavan markkinahinnan tuotteellesi tai palvelullesi.

Kouluttajanasi toimii Suomen kokenein tuotteistaja Jari Parantainen.

Katso päivän tarkka ohjelma ja ilmoittaudu mukaan.

View Event →
Näin voitat tarjouskilpailun -koulutus 16.2.2016 Vantaalla
Feb
16
8:30 AM08:30

Näin voitat tarjouskilpailun -koulutus 16.2.2016 Vantaalla

 • Rantasipi Airport Congress Center (map)
 • Google Calendar ICS

Ratekoulutus järjestää hinnoittelukoulutuksen tiistaina 16. helmikuuta 2016 Rantasipi Airport Congress Centerissä Vantaalla.

Päivän aikana kuulet vastaukset seuraaviin tärkeisiin kysymyksiin:

 • Mitkä ovat hinnoittelijan perusmunaukset?
 • Kuinka hintamielikuva syntyy käytännössä?
 • Miten selviät tarjouskilpailusta voittajana?
 • Miten haarukoit palvelullesi oikean hinnan?
 • Kuinka nostat hintojasi hinta-ankkureiden avulla?
 • Millainen on myyvä tarjous?

Opit käytännön esimerkkien avulla, miten raivaat tilaa hinnankorotuksille tai lisäkatteelle. Lisäksi saat ohjenuoraksi yksinkertaisen hinnoitteluprosessin, jonka avulla haarukoit uskottavan markkinahinnan tuotteellesi tai palvelullesi.

Kouluttajanasi toimii Suomen kokenein tuotteistaja Jari Parantainen.

Katso päivän tarkka ohjelma ja ilmoittaudu mukaan.

View Event →
Noste-tuotteistamo 10.12.2015 Kokkolassa
Dec
10
12:00 PM12:00

Noste-tuotteistamo 10.12.2015 Kokkolassa

Kokkolanseudun Kehitys Oy järjestää tuotteistuskoulutuksen Kokkolassa torstaina 10. joulukuuta klo 12–16.

Kokuluttajana toimii Suomen kokenein tuotteistaja Jari Parantainen. Tilaisuus on tarkoitettu Kokkolan seudun yrittäjille, asiantuntijoille, myyjille, markkinoijille ja esimiehille.

Katso tilaisuuden tarkka ohjelma.

Lisätietoja koulutuksesta kertoo yrityskehittäjä Sabina Storbacka, p. 044 780 9096.

 

View Event →
Näin voitat tarjouskilpailun -koulutus 2.12.2015 Vantaalla
Dec
2
9:00 AM09:00

Näin voitat tarjouskilpailun -koulutus 2.12.2015 Vantaalla

 • Rantasipi Airport Congress Center (map)
 • Google Calendar ICS

Ratekoulutus järjestää hinnoittelukoulutuksen 2. joulukuuta 2015 Rantasipi Airport Congress Centerissä Vantaalla.

Päivän aikana kuulet vastaukset seuraaviin tärkeisiin kysymyksiin:

 • Mitkä ovat hinnoittelijan perusmunaukset?
 • Kuinka hintamielikuva syntyy käytännössä?
 • Miten selviät tarjouskilpailusta voittajana?
 • Miten haarukoit oikean hinnan käytännössä?
 • Kuinka nostat hintojasi hinta-ankkureiden avulla?
 • Millainen on myyvä tarjous?

Opit käytännön esimerkkien avulla, miten raivaat tilaa hinnankorotuksille tai lisäkatteelle. Lisäksi saat ohjenuoraksi yksinkertaisen hinnoitteluprosessin, jonka avulla haarukoit uskottavan markkinahinnan tuotteellesi tai palvelullesi.

Kouluttajanasi toimii Suomen kokenein tuotteistaja Jari Parantainen.

Katso päivän tarkka ohjelma ja ilmoittaudu mukaan.

View Event →
Noste-tuotteistamo 30.11.2015 Helsingissä
Nov
30
12:00 PM12:00

Noste-tuotteistamo 30.11.2015 Helsingissä

Edupoli järjestää tuotteistuskoulutuksen maanantaina 30. marraskuuta 2015 Herttoniemen toimipisteessään Helsingissä. Koulutus on tarkoitettu ensisijaisesti isännöinnin ammattitutkintoa opiskeleville.

Kouluttajana toimii Suomen kokenein tuotteistaja Jari Parantainen.

Lisätietoja tuotteistuskoulutuksesta kertoo Edupolin asiakaspäällikkö Jaana Ekfors, p. 0400 722 537.

View Event →
Noste-tuotteistamo 26.11.2015 Helsingissä
Nov
26
8:00 AM08:00

Noste-tuotteistamo 26.11.2015 Helsingissä

Pohjois-Karjalan ELY-keskus järjestää tuotteistuskoulutuksen aamupäivällä 26. marraskuuta 2015 Helsingissä. Tilaisuus on suunnattu TE-keskusten EURES-asiantuntijoille ja -esimiehille.

Kouluttajana toimii Suomen kokenein tuotteistaja Jari Parantainen.

Lisätietoja koulutuksesta kertoo Päivi Moilanen, p. 0400 820 150.

 

View Event →
Noste-tuotteistamo 23.11.2015 Jyväskylässä
Nov
23
12:00 PM12:00

Noste-tuotteistamo 23.11.2015 Jyväskylässä

 • Kylpylähotelli Rantasipi Laajavuori (map)
 • Google Calendar ICS

ELY-keskus järjestää tuotteistuskoulutuksen maanantaina iltapäivällä 23. marraskuuta Jyväskylässä. Suomen kokenein tuotteistaja Jari Parantainen kertoo, miten tuotteistat käytännössä. Samalla kuulet vinkkejä, miten palvelusi kannattaisi hinnoitella.

Koulutus on tarkoitettu asiantuntijoille, asiantuntijoiden esimiehille, ratkaisumyynnin ammattilaisille ja yrittäjille.

Ilmoittaudu perjantaihin 13. marraskuuta mennessä.

Lataa tilaisuuden tarkka ohjelma pdf-esitteenä.

View Event →
Pilvipalvelujen tuotteistaminen 17.11.2015 Espoossa
Nov
17
9:00 AM09:00

Pilvipalvelujen tuotteistaminen 17.11.2015 Espoossa

Microsoft järjestää kumppaneilleen tuotteistuskoulutuksen Espoon Keilaniemessä 17. marraskuuta 2015.

Aamupäivän aikana osallistujat tutustuvat periaatteisiin, joiden avulla he voivat tuotteistaa pilvipalveluistaan helposti ostettavia.

Kouluttajana toimii Suomen kokenein tuotteistaja Jari Parantainen.

Koulutuksen järjestelyistä vastaa Tarja Kauhanen Microsoftilta, p. 050 554 1645.

View Event →
Pölli tästä -koulutus 13.11.2015 Helsingissä
Nov
13
10:00 AM10:00

Pölli tästä -koulutus 13.11.2015 Helsingissä

Nosteen pitkäaikainen asiakas CMS-Finland Oy järjestää kuntosaliketjunsa vetäjille ja työntekijöille markkinointikoulutuksen AMT-päivien yhteydessä perjantaina 13. marraskuuta 2015.

Koulutuksen aikana on tarkoitus kalastaa markkinointi-ideoita suoraan katiskasta ja soveltaa niitä kunkin kuntosalin omiin tarpeisiin.

Koulutuksen vetää kuraattori Jari Parantainen, jonka motto on: "Minkä nuorena varastat, sen vanhana omistat."

Lisätietoja koulutuksesta antaa CMS:n Tomi Nikula, p. 040 654 1099.

 

 

View Event →
Noste-tuotteistamo 10.11.2015 Kouvolassa
Nov
10
12:00 PM12:00

Noste-tuotteistamo 10.11.2015 Kouvolassa

Kouvola Innovation Oy järjestää paikallisille yrittäjille tuotteistuskoulutuksen Kouvolassa 10. marraskuuta 2015.

Tilaisuus on iltapäivän mittainen. Kouluttajana toimii Suomen kokenein tuotteistaja Jari Parantainen.

Katso koulutuksen tarkka ohjelma ja ilmoittaudu mukaan.

Lisätietoja koulutuksesta antaa projektipäällikkö Kati Velin, p. 050 302 0830, etunimi.sukunimi@kinno.fi.

View Event →
Noste-tuotteistamo 5.11.2015 Tampereella
Nov
5
11:00 AM11:00

Noste-tuotteistamo 5.11.2015 Tampereella

ELY-keskus järjestää tuotteistuskoulutuksen iltapäivällä torstaina 5. marraskuuta Tampereella. Suomen kokenein tuotteistaja Jari Parantainen kertoo, miten tuotteistat käytännössä. Samalla kuulet vinkkejä, miten palvelusi kannattaisi hinnoitella.

Koulutus on tarkoitettu asiantuntijoille, asiantuntijoiden esimiehille, ratkaisumyynnin ammattilaisille ja yrittäjille.

Ilmoittaudu tiistaihin 3. marraskuuta mennessä.

Lataa tilaisuuden tarkka ohjelma pdf-esitteenä.

View Event →
Näin voitat tarjouskilpailun -koulutus 27.10.2015 Vantaalla
Oct
27
9:00 AM09:00

Näin voitat tarjouskilpailun -koulutus 27.10.2015 Vantaalla

 • Rantasipi Airport Congress Center (map)
 • Google Calendar ICS

Ratekoulutus järjestää hinnoittelukoulutuksen 27. lokakuuta 2015 Rantasipi Airport Congress Centerissä Vantaalla.

Päivän aikana kuulet vastaukset seuraaviin tärkeisiin kysymyksiin:

 • Mitkä ovat hinnoittelijan perusmunaukset?
 • Kuinka hintamielikuva syntyy käytännössä?
 • Miten selviät tarjouskilpailusta voittajana?
 • Miten haarukoit oikean hinnan käytännössä?
 • Kuinka nostat hintojasi hinta-ankkureiden avulla?
 • Millainen on myyvä tarjous?

Opit käytännön esimerkkien avulla, miten raivaat tilaa hinnankorotuksille tai lisäkatteelle. Lisäksi saat ohjenuoraksi yksinkertaisen hinnoitteluprosessin, jonka avulla haarukoit uskottavan markkinahinnan tuotteellesi tai palvelullesi.

Kouluttajanasi toimii Suomen kokenein tuotteistaja Jari Parantainen.

Katso päivän tarkka ohjelma ja ilmoittaudu mukaan.

 

View Event →
TuplaamoLive 23.10.2015 Tampereella
Oct
23
12:30 PM12:30

TuplaamoLive 23.10.2015 Tampereella

TuplaamoLive – Markkinointi2016 -tapahtuma pärähtää käyntiin Tampereella lokakuun 22.–24. lokakuuta 2015. Järjestäjänä toimii Oy TuloksenTuplausToimisto Ab.

TuplaamoLive on yrittäjille tarkoitettu työleiri, johon sisältyy tänä vuonna myös tuotteistuskoulutus.

Lue aiheesta lisää Pölli tästä -blogista. Katso myös Jari Parantaisen videohaastattelu, josta selviävät mm. tuotteistajan viisi muistisääntöä.

Tämänvuotisen TuplaamoLiven ilmoittautumisaika on jo päättynyt. Mutta ilmoittaudu postituslistalle, niin saat ensimmäisten joukossa lisätietoja Tuplaamon tulevista tapahtumista.

View Event →
Noste-tuotteistamo 22.10.2015 Turussa
Oct
22
9:00 AM09:00

Noste-tuotteistamo 22.10.2015 Turussa

Intoo Oy järjestää tuotteistamisen pikakurssin torstaina 22. lokakuuta Turussa.

Koulutus on tarkoitettu yrittäjille, jotka vetävät esimerkiksi hyvinvointipalvelua, kotipalvelua, viestintä- tai mainostoimistoa, tilitoimisto jne.

Tilaisuus on saatavana myös online-versiona.

Kouluttajana toimii Suomen kokenein tuotteistaja Jari Parantainen.

Katso tilaisuuden koko ohjelma.

Mukaan voit ilmoittautua sähköpostitse (koulutus@intoo.fi ) .

Lisätietoja kertovat Maarit Fellman (p. 0400 527 257) ja Sari Jokinen (p. 040 595 4464).

View Event →
Noste-tuotteistamo 21.10.2015 Helsingissä
Oct
21
9:00 AM09:00

Noste-tuotteistamo 21.10.2015 Helsingissä

Intotalo Oy:n järjestämä koko päivän kestävä tuotteistuskoulutus, on tarkoitettu yrittäjän ammattitutkintoa opiskeleville nykyisille tai tuleville yrittäjille.

Päivän aikana käydään läpi tuotteistamisen ideaa, hyötyjä ja käytännön esimerkkejä nimenomaan pienyrittäjän näkökulmasta.

Koulutus järjestetään Helsingissä.

Lisätietoja yrittäjän ammattitutkinto -valmennuksesta kertoo Intotalon asiakkuuspäällikkö Jari Junkkari (p. 040 738 4817) tai valmentaja Ollis Leppänen (p. 044 352 3479). Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi piste sukunimi ät intotalo.com.

View Event →