Räjäytä tarjousdokumenttisi -koulutus 29.10.2019 Vantaalla
Oct
29
9:30 AM09:30

Räjäytä tarjousdokumenttisi -koulutus 29.10.2019 Vantaalla

Ratekoulutus tarjoaa tämän Jari Parantaisen uuden koulutuksen lokakuussa Vantaalla.

Lopeta asiakkaidesi kiduttaminen

Useimmat suomalaisten myyjien ja asiantuntijoiden naputtelemat tarjoukset ovat aivan luokattomia. Niistä puuttuu looginen rakenne. Ne ovat liian pitkiä ja täynnä täysin turhanpäiväistä täytettä ja jorinaa. Osa sisältää jopa tahattomia tai tahallisia uhkauksia. Toiset taas saavat lähettäjänsä vaikuttamaan tiukkapipoisilta nipottajilta.

Huonosta tarjouksesta ostaja päättelee vaistomaisesti, ettei lähettäjä ole mikään järjen jättiläinen. Sillä taas on välitön vaikutus yrityksesi laatumielikuvaan. Usein asiakas joutuukin ostamaan tarjouksesta huolimatta – ei sen ansiosta.

Suomen kokenein tuotteistaja Jari Parantainen on räjäyttänyt kymmenittäin teknisten yritysten ja asiantuntijaorganisaatioiden tarjousdokumentteja. Sen jälkeen hän on rakentanut ne alusta saakka uudelleen.

Kun tarjouksesta on karsittu löysät lätinät, parhaimmillaan kymmenien sivujen pumaska on kutistunut kahteen sivuun – ja niistäkin toinen on saattanut lopulta osoittautua turhaksi.

Jopa yhteen sivuun puserretusta tarjouksesta on hyötyä myös tarjouskilpailuissa, joita varten on tuotettava ostajan vaatimuksesta paljon enemmän materiaalia.

Tässä koulutuksesta saat eväät oman tarjouksesi täysremppaan. Myyjäsi ja asiantuntijasi tuottavat tarjouksia entistä ripeämmin niin, ettei kenenkään tarvitse naputella niitä iltaisin ja viikonloppuisin.

Lue edellisen koulutuksen sensuroimattomat palautteet

Ilmoittaudu mukaan, paikkoja on rajoitetusti!

View Event →
NYT KAKSIPÄIVÄISENÄ: Copywritereiden salaseura paljastaa
Nov
12
to Nov 13

NYT KAKSIPÄIVÄISENÄ: Copywritereiden salaseura paljastaa

 • Scandic Helsinki Aviacongress (map)
 • Google Calendar ICS

Ratekoulutus järjestää copywriter-kurssin tiistaina ja keskiviikkona 12.–13. marraskuuta 2019 Scandic Helsinki Aviacongress -hotellissa (kuka näitä nimiä keksii?!) Vantaalla.

Kirjoittaja, näin säilytät työpaikkasi myös 2020-luvulla

Kirjoititko ällän äidinkielestä? Pänttäsitkö suomea yliopistossakin? Ikävä kyllä opintosi eivät takaa, että osaisit kirjoittaa myyvää tekstiä. Kielioppi on jopa haitaksi. Siisti ja sileä sanailu on kuolettavan tylsää.

Suomen kokenein tuotteistaja Jari Parantainen rikkoo Omertan lakia henkensä kaupalla. Hän aikoo paljastaa copywritereiden salaseuran varjeltuja oppeja.

Tiesithän, ettei kirjoittaminen ole kirjoittamista? Se on ajattelemista. Useimmat tekstinikkarit eivät tiedä, mitä he ovat tekemässä. Tuloksena on tyhjänpäiväistä tekstimassaa.

Tämän kaksipäiväisen kurssin aikana kuulet vastaukset seuraaviin tärkeisiin kysymyksiin:

 • Mikä on copywriterin määritelmä? Mikä se ei todellakaan ole?

 • Mitkä ovat kirjoittavan asiantuntijan kahdeksan kohtalokasta väärinkäsitystä?

 • Millainen on copywriterin kymmenvaiheinen työprosessi?

 • Kuinka sovellat kirjoittamiseesi psykologisia vipuja käytännössä?

 • Miten rakennat ja monistat hyväksi havaittuja kampanjamalleja?

 • Kuinka ohjaat asiakastasi niin, että saat haluamasi viestiversion läpi?

 • Millaisia ohjelmistoja ja muita työkaluja ammattilaisen kannattaa käyttää?

 • Miten helpotat työtäsi tarkistuslistojen avulla?

 • Mitkä ovat kaksitoista tärkeintä kirjaa, jotka jokaisen copywriterin pitäisi lukea?

Koulutuksen aikana ei tuhlata aikaa kirjoitusharjoituksiin. Ne saat hoitaa omalla ajallasi. Sen sijaan tutkimme roppakaupalla esimerkkejä. Metsästämme ajattelua, joka erottaa menestyvät kirjoittajat luusereista ja taviksista.

Kenelle kurssi on tarkoitettu?
Koulutus on tarkoitettu asiantuntijalle, joka haluaa säilyttää työpaikkansa. Robotti on armoton kilpailija. Kirjoitustaidoton päätyy työttömäksi vihannekseksi ensimmäisten joukossa. Eikä hän vielä silloinkaan ymmärrä tehneensä hienosti aivan vääriä töitä.

Kenelle kurssi ei sovi?
Vaikka vihaisit kielenraiskaajia, päivän tarkoitus ei ole saivarrella pilkun paikasta. Ilmoittaudu mieluummin kesä yliopiston oikein kirjoitus kurssille.

Takuu: Ei laulua, ei leikkiä
Tällä kurssilla et joudu vääntämään väkinäisiä ryhmätöitä tai pariharjoituksia. Vältät tylsät esittäytymiskierrokset ja nolot rentoutusharjoitukset. Jopa perinteinen esittäytymiskierros jääköön väliin. Päivä siis sopii myös umpimielisille introverteille ja epäsosiaalisille nörteille.

Katso sensuroimattomat palautteet edellisestä kurssista kesäkuulta 2019

Vuotaja Jari Parantainen
Jari Parantainen on Suomen kokeneimpia b2b-copywritereita. Hän on naputellut uransa aikana yhteensä tuhansia myyntipuheita, mainoksia, suorakirjeitä, esitteitä, tuotekuvauksia, referenssejä, pikaoppaita, tietokirjoja, videokäsikirjoituksia, blogipostauksia – ja vielä kaksitoistatuhatta twiittiä päälle.

Taloussanomat on valinnut Jarin Pölli tästä -blogin Suomen parhaaksi bisnesblogiksi. Lisäksi Jari on organisoinut kirjoitusprojekteja. Yhden sellaisen tuloksena syntyi Kultasulka-palkinnon voittaja, eli vuoden parhaaksi valittu markkinointikirja vuonna 2007.

Katso päivän tarkka ohjelma ja ilmoittaudu mukaan.

View Event →
Sissimarkkinointi sopii köyhällekin yrittäjälle
Dec
2
11:30 AM11:30

Sissimarkkinointi sopii köyhällekin yrittäjälle

Helsingin seudun kauppakamari järjestää sissimarkkinointikoulutuksen Helsingissä maanantaina 2. joulukuuta iltapäivällä. Kurssi sopii köyhällekin yrittäjälle, joka haluaa enemmän. Sissimarkkinoija nimittäin tarvitsee rahan sijaan vain älyä, ketteryyttä ja aikaa. Silti hän voittaa suurten kilpailijoiden massiiviset mainoskampanjat.

Kuulostavatko oireet tutuilta?

 • Nykyinen markkinointisi tuntuu tehottomalta tussauttelulta.

 • Aikasi ei riitä mutkikkaiden kampanjoiden masinointiin.

 • Et löydä kirjoista pienyrittäjälle sopivia neuvoja.

 • Mainostoimistot ovat aivan liian kalliita ja taiteellisia.

 • Et ymmärrä brändihorinoista tuon taivaallista.

 • Palkkasi ja/tai osinkosi jää aivan liian pieneksi.

Olet taatusti jo havainnut, miten surkeasti perinteiset massamarkkinoijien keinot myyvät tuotteitasi tai palvelujasi. Toisaalta jossain tuolla ulkona on ostajia, jotka tarvitsisivat ratkaisuasi juuri nyt. Miten saisit heihin yhteyden järjellisin kustannuksin?

Sissimarkkinointi-koulutus kertoo, miten erotut isojen yritysten mitättömästä markkinoinnista.

Teoreettista höpinää ei ole luvassa. Kuulet vain tukuttain maalaisjärkeen ja kokemukseen perustuvia käytännön neuvoja, jotka sopivat – toivottomia nössöjä lukuunottamatta – jokaiselle suomalaiselle pk-yrittäjälle myös käytännössä.

Aloita rikastuminen heti – ilmoittaudu mukaan

View Event →

Käynnistä hittitehdas -koulutus 8.10.2019 Vantaalla
Oct
8
9:30 AM09:30

Käynnistä hittitehdas -koulutus 8.10.2019 Vantaalla

Ratekoulutus tarjoaa tämän Jari Parantaisen uuden koulutuksen lokakuussa Vantaalla.

Käynnistä hittitehdas – Näin rakennat tuotteistuksia tykittävän suurpaineprosessin käytännössä

Useimmat suomalaiset asiantuntijat eivät onnistu tuotteistamaan edes tärkeintä palvelutuotettaan. Entä jos palveluja onkin seitsemän tai kolme tusinaa? Pitäisikö vain nostaa kädet ja todeta, että improvisoidaan niin kuin aina ennenkin?

Yksi asia on kuitenkin varmaa. Jos sinä et tuotteista arvokasta asiantuntemustasi, ulkomainen kilpailija hoitaa asian puolestasi ennemmin tai myöhemmin. Et ehkä aluksi edes tajua, mistä suunnasta uhka iskee. Sitten onkin jo liian myöhäistä.

Esimerkiksi Google on nykyään maailman ylivoimaisesti suurin mainostoimisto. Se on jo vienyt työpaikan tuhansilta markkinoinnin asiantuntijoilta myös Suomessa. Tiedotusvälineiden mediamyyjistä puhumattakaan.

Nykymallinen unelmointiin ja itsepetokseen perustuva palvelukehitysmalli ei riitä. Tarvitset prosessin. Tarvitset oman hittitehtaasi, jonka tuotantolinjan päästä putkahtelee hyvin tuotteistettuja palvelupaketteja – tai nykyisten palvelujen päivitysversioita – tasaisen varmasti tästä hamaan tappiin saakka.

Haluaisitko oppia, miten rakennat palvelujen tuotteistusputken? Suomen kokenein tuotteistaja Jari Parantainen kertoo, miten se onnistuu käytännössä.

Opit perustuvat satojen tiukkaa formaattia noudattaneiden tuotteistusprojektien kokemukseen 20 vuoden ajalta. Niiden aikana tehdyt virheet ovat opettaneet karusti sen, mikä toimii ja mikä ei.

Lue edellisen koulutuksen sensuroimattomat palautteet

Ilmoittaudu mukaan nyt heti, paikkoja on rajoitetusti!

View Event →
Kymmenen sivun myyntiesitys -koulutus 24.9.2019 Vantaalla
Sep
24
9:30 AM09:30

Kymmenen sivun myyntiesitys -koulutus 24.9.2019 Vantaalla

Ratekoulutus tarjoaa tämän Jari Parantaisen uuden koulutuksen syyskuussa Vantaalla.

Älä yritä tainnuttaa asiakastasi ostamaan. Mikä tahansa myyntiesitys mahtuu 10 sivuun ilman, että ne ovat edes täyteen ahdettuja.

Yhdeksän myyjää kymmenestä vetää työkseen aivan umpisurkeita myyntiesityksiä. Se on ällistyttävää, koska jokainen yritys nousee tai kaatuu myyntipuheensa mukana.

Toki huippumyyjä saa tilauksia myyntimateriaalista huolimatta. Mutta suurin osa myyjistä kuuluu keskinkertaisten kastiin. Se on tilastofakta. He tarvitsisivat kaiken mahdollisen avun.

Ikävä kyllä myyntiesityksiä laativat yleensä asiantuntijat, jotka eivät ymmärrä edes viestinnän alkeita. Tulos on silkkaa soopaa. Siitä puuttuvat sekä johtoajatus että rakenne. Puhumattakaan, että mukaan olisi eksynyt edes häivähdys draaman kaaresta.

Myös monet hyväksi havaitut havainnollistamisen keinot ovat tyystin unohtuneet. Mainostoimiston turaamasta esityspohjastakin on yleensä pelkkää haittaa.

Suomen kokenein tuotteistaja Jari Parantainen kertoo keinot, joiden avulla rakennat myyntiesityksesi kolmessa konkreettisessa vaiheessa. Opit perustuvat satojen asiantuntijapalvelujen ja teknisten tuotteiden tuotteistusprojektien havaintoihin vuosina 2005–2019.

Koulutuksen ohjelmaan sisältyy aina useita käytännön esimerkkejä tavallista tehokkaammista kotimaisten asiantuntijapalvelujen myyntiin rakennetuista esityksistä.

Lue edellisen koulutuksen sensuroimattomat palautteet

Ilmoittaudu mukaan, paikkoja on rajoitetusti!

View Event →
Alennusmyynti kielletty -koulutus 10.9.2019 Vantaalla
Sep
10
9:30 AM09:30

Alennusmyynti kielletty -koulutus 10.9.2019 Vantaalla

Ratekoulutus tarjoaa suositun hinnoittelukoulutuksen tiistaina 10. syyskuuta 2019 Vantaalla.

Tilauksen saa usein se myyjä, joka tekee pahimman hinnoitteluvirheen

Jari Parantaisen hinnoittelukoulutuksessa et joudu tuijottamaan tylsiä hintajoustokäyriä niin, että silmäsi kuivuvat päähän. Teoreettisen jorinan sijaan kuulet kymmeniä konkreettisia ehdotuksia, miten voisit miettiä hinnoitteluasi toisin.

Alennusmyynti kielletty -koulutuksesta saat selkokieliset vastaukset näihin tärkeisiin kysymyksiin:

 1. Millaiset myytit riivaavat fiksujakin hinnoittelijoita?

 2. Mikä on yleisin – ja surkein – hinnoittelumenetelmä?

 3. Miten haarukoit palvelun tai tuotteen hinnan?

 4. Kuinka korotat hintaasi niin, ettei asiakas pillastu?

 5. Miten pääset eroon tulosta nakertavista alennuksista?

 6. Kuinka asiakkaat valehtelevat myyjillesi joka päivä?

 7. Miten muutat tuotteesi hyödyt rahaksi?

Päivän ohjelmaan sisältyy aina useita käytännön esimerkkejä sekä ulkomaisten että kotimaisten palvelujen ja tuotteiden hinnoittelusta.

Katso edellisen koulutuksen sensuroimattomat palautteet

Paikkoja on rajallisesti, ilmoittaudu heti mukaan!

View Event →
NYT KAKSIPÄIVÄISENÄ: Copywritereiden salaseura paljastaa
Jun
4
to Jun 5

NYT KAKSIPÄIVÄISENÄ: Copywritereiden salaseura paljastaa

Ratekoulutus järjestää copywriter-kurssin tiistaina ja keskiviikkona 4.–5. kesäkuuta 2019 Sokos Hotel Flamingossa Vantaalla.

Kirjoittaja, näin säilytät työpaikkasi myös 2020-luvulla

Kirjoititko ällän äidinkielestä? Pänttäsitkö suomea yliopistossakin? Ikävä kyllä opintosi eivät takaa, että osaisit kirjoittaa myyvää tekstiä. Kielioppi on jopa haitaksi. Siisti ja sileä sanailu on kuolettavan tylsää.

Suomen kokeinein tuotteistaja Jari Parantainen rikkoo Omertan lakia henkensä kaupalla. Hän aikoo paljastaa copywritereiden salaseuran varjeltuja oppeja.

Tiesithän, ettei kirjoittaminen ole kirjoittamista? Se on ajattelemista. Useimmat tekstinikkarit eivät tiedä, mitä he ovat tekemässä. Tuloksena on tyhjänpäiväistä tekstimassaa.

Tämän kaksipäiväisen kurssin aikana kuulet vastaukset seuraaviin tärkeisiin kysymyksiin:

 • Mikä on copywriterin määritelmä? Mikä se ei todellakaan ole?

 • Mitkä ovat kirjoittavan asiantuntijan kahdeksan kohtalokasta väärinkäsitystä?

 • Millainen on copywriterin kymmenvaiheinen työprosessi?

 • Kuinka sovellat kirjoittamiseesi psykologisia vipuja käytännössä?

 • Miten rakennat ja monistat hyväksi havaittuja kampanjamalleja?

 • Kuinka ohjaat asiakastasi niin, että saat haluamasi viestiversion läpi?

 • Millaisia ohjelmistoja ja muita työkaluja ammattilaisen kannattaa käyttää?

 • Miten helpotat työtäsi tarkistuslistojen avulla?

 • Mitkä ovat kaksitoista tärkeintä kirjaa, jotka jokaisen copywriterin pitäisi lukea?

Koulutuksen aikana ei tuhlata aikaa kirjoitusharjoituksiin. Ne saat hoitaa omalla ajallasi. Sen sijaan tutkimme roppakaupalla esimerkkejä. Metsästämme ajattelua, joka erottaa menestyvät kirjoittajat luusereista ja taviksista.

Kenelle kurssi on tarkoitettu?
Koulutus on tarkoitettu asiantuntijalle, joka haluaa säilyttää työpaikkansa. Robotti on armoton kilpailija. Kirjoitustaidoton päätyy työttömäksi vihannekseksi ensimmäisten joukossa. Eikä hän vielä silloinkaan ymmärrä tehneensä hienosti aivan vääriä töitä.

Kenelle kurssi ei sovi?
Vaikka vihaisit kielenraiskaajia, päivän tarkoitus ei ole saivarrella pilkun paikasta. Ilmoittaudu mieluummin kesä yliopiston oikein kirjoitus kurssille.

Takuu: Ei laulua, ei leikkiä
Tällä kurssilla et joudu vääntämään väkinäisiä ryhmätöitä tai pariharjoituksia. Vältät tylsät esittäytymiskierrokset ja nolot rentoutusharjoitukset. Jopa perinteinen esittäytymiskierros jääköön väliin. Päivä siis sopii myös umpimielisille introverteille ja epäsosiaalisille nörteille.

Vuotaja Jari Parantainen
Jari Parantainen on Suomen kokeneimpia b2b-copywritereita. Hän on naputellut uransa aikana yhteensä tuhansia myyntipuheita, mainoksia, suorakirjeitä, esitteitä, tuotekuvauksia, referenssejä, pikaoppaita, tietokirjoja, videokäsikirjoituksia, blogipostauksia – ja vielä kaksitoistatuhatta twiittiä päälle.

Taloussanomat on valinnut Jarin Pölli tästä -blogin Suomen parhaaksi bisnesblogiksi. Lisäksi Jari on organisoinut kirjoitusprojekteja. Yhden sellaisen tuloksena syntyi Kultasulka-palkinnon voittaja, eli vuoden parhaaksi valittu markkinointikirja vuonna 2007.

Katso päivän tarkka ohjelma ja ilmoittaudu mukaan.

View Event →
Tuotteista palvelusi, tuplaa katteesi -koulutus Turussa 10.4.2019
Apr
10
9:00 AM09:00

Tuotteista palvelusi, tuplaa katteesi -koulutus Turussa 10.4.2019

Intoo järjestää tämän tuotteistuspäivän Turussa 10. huhtikuuta 2019.

Lakkaa menettämästä pätäkkää – palveluasi on liian vaikea ostaa

Myytkö hyvinvointipalvelua, kotipalvelua, viestintäpalvelua, mainostoimistopalvelua, tilitoimistopalvelua – tai jotain muuta asiantuntijapalvelua?

Luultavasti yritykseltäsi on aivan liian vaikea ostaa. Itsesi on sitä vaikea nähdä. Siitä huolehtii tiedon taakka, joka sokeuttaa meistä jokaisen.

Suomen kokenein tuotteistaja Jari Parantainen kertoo, miten paketoit palvelusi helposti ostettavaksi ja myytäväksi. Samalla katteesi paranee niin, että ehdit taas välillä ajatellakin jotain.

Ilmoittaudu mukaan tästä nyt heti!

View Event →
Palveluiden tuotteistaminen -koulutus 11.3.2019 Helsingissä
Mar
11
11:30 AM11:30

Palveluiden tuotteistaminen -koulutus 11.3.2019 Helsingissä

HELSINGIN SEUDUN KAUPPAKAMARI tarjoaa suositun tuotteistuskoulutuksen uusinnan 11. maaliskuuta 2019 Helsingissä.

Kuulostavatko oireet tutuilta?

Asiakkaasi ei tajua myyjiesi mongerrusta, palvelusi toimitus vaihtelee holtittomasti ja valikoimastasi puuttuu napakka sisäänheittotuote. Tunnistatko tilanteesi?

Lääke löytyy tästä koulutuksesta, jossa saat vastaukset tärkeisiin kysymyksiin: mitä tuotteistaminen todella tarkoittaa? Kuinka laadit törkeän lupauksen, joka todella toimii? Miten suunnittelet vastustamattoman sisäänheittotuotteen? Kuinka saat asiakkaan hyppäämään, kun sinä vihellät?

Huomaa, että voit osallistua tälle kurssille myös etänä!

Paikkoja on rajallisesti, ilmoittaudu heti mukaan.

View Event →
Näin tuotteistat kiertotalouden palveluja kuluttajille
Feb
28
1:00 PM13:00

Näin tuotteistat kiertotalouden palveluja kuluttajille

Itä-Suomen yliopisto Joensuussa järjestää maksuttoman tapahtuman torstaina 28. helmikuuta klo 13–16. Aiheena on tuotteistaminen.

Suomen kokenein tuotteistaja Jari Parantainen vastaa kaksituntisessa esityksessään näihin oleellisiin kysymyksiin:

 1. Mitä tuotteistaminen todella tarkoittaa?

 2. Mikä on asiantuntijan tragedia?

 3. Miksi sinäkin tarvitset sisäänheittotuotteen?

 4. Mitkä ovat hyvän tuotteistuksen viisi tärkeintä osaa?

 5. Mistä tuotteistusprojekti kannattaa aloittaa?

 6. Mitkä ovat tuotteistajien tyypilliset virheet? 

Ohjelmaan sisältyy käytännön esimerkkejä tuoreista, kotimaisista tuotteistusprojekteista.

Ilmoittaudu mukaan tästä nyt heti, paikkoja on rajallinen määrä

View Event →
Alennusmyynti kielletty -koulutus 10.12.2018 Helsingissä
Dec
10
11:30 AM11:30

Alennusmyynti kielletty -koulutus 10.12.2018 Helsingissä

HELSINGIN SEUDUN KAUPPAKAMARI tarjoaa suositun hinnoittelukoulutuksen uusinnan maanantaina 10. joulukuuta 2018 Helsingissä.

Opi laskuttamaan palvelustasi juuri se hinta, jonka ansaitsetkin. Se on reilua kaikkien kannalta.

Jokainen kaltaisesi johtaja, asiantuntija, myyjä ja yrittäjä osallistuu tarjouskilpailuihin joka päivä tietämättäänkin. Asiakas vertailee jokaista ilmoittamaasi hintaa vaihtoehtoihinsa ilman, että pääset puuttumaan asiaan millään tavalla.

Hintaasi tiivistyy lukematon joukko mielikuvia, hyötyjä, haittoja, arvoa ja kustannuksia. Kuitenkin useimmat asiantuntijat jättävät suurimman osan niistä täysin huomiotta, kun he pohtivat palvelujensa hintoja.

Kokemukset varsinaisista tarjouskilpailuista kertovat, että kisan voittaa yleensä se, joka haksahtaa pahimpaan hinnoitteluvirheeseen. Luultavasti niin käy myös tarjouskilpailujen ulkopuolella. Miten vältät karkeat kömmähdykset, jotka suistavat bisneksesi varmaan kurjuuteen?

Koulutuspäivän jälkeen:

 • osaat haarukoida palvelullesi oikean hinnan

 • vältät hinnoitteluun liittyvät sudenkuopat

 • maksimoit kate-eurot

Päivän ohjelmaan sisältyy useita käytännöllisiä esimerkkejä.

Paikkoja on rajallisesti, ilmoittaudu heti mukaan.

View Event →
Copywritereiden salainen veljeskunta paljastaa
Nov
27
9:30 AM09:30

Copywritereiden salainen veljeskunta paljastaa

Ratekoulutus järjestää copywriter-kurssin tiistaina 27. marraskuuta 2018 Scandic Helsinki Aviacongress -hotellissa (kuka näitä nimiä keksii?!) Vantaalla.

Näin vaikutat ostajaan tekstin avulla

Kirjoititko ällän äidinkielestä? Pänttäsitkö suomea yliopistossakin? Ikävä kyllä opintosi eivät takaa, että osaisit kirjoittaa myyvää tekstiä. Kielioppi on jopa haitaksi. Siisti ja sileä sanailu on kuolettavan tylsää.

Suomen kokeinein tuotteistaja Jari Parantainen rikkoo Omertan lakia henkensä kaupalla. Hän aikoo paljastaa copywritereiden salaisen veljeskunnan varjeltuja oppeja. Kaiken kukkuraksi hän lavertelee niistä estoitta myös naisille.

Tiesithän, ettei kirjoittaminen ole kirjoittamista? Se on ajattelemista. Useimmat tekstinikkarit eivät tiedä, mitä he ovat tekemässä. Tuloksena on tyhjänpäiväistä tekstimassaa, josta on asiakkaille vain haittaa.

Päivän aikana kuulet vastaukset seuraaviin tärkeisiin kysymyksiin:

 • Mikä on copywriterin määritelmä? Mikä se ei todellakaan ole?

 • Mitkä ovat kirjoittavan asiantuntijan kolme kuolemansyntiä?

 • Millainen on käytännössä toimiva copywriterin motivaatiomalli?

 • Miten vaikutat asiakkaan käytökseen psykologisten vipujen avulla?

 • Miten rakennat ja monistat hyväksi havaittuja kampanjamalleja?

 • Kuinka käsittelet asiakastasi niin, että saat haluamasi viestiversion läpi?

 • Päivän aikana ei tuhlata aikaa kirjoitusharjoituksiin. Ne saat hoitaa omalla ajallasi. Sen sijaan tutkimme roppakaupalla esimerkkejä. Metsästämme ajattelua, joka erottaa menestyvät kirjoittajat luusereista ja taviksista.

Kenelle kurssi on tarkoitettu?
Koulutus on tarkoitettu asiantuntijalle, joka haluaa säilyttää työpaikkansa. Kirjoitustaidoton päätyy työttömäksi vihannekseksi ensimmäisten joukossa. Eikä hän vielä silloinkaan ymmärrä tehneensä hienosti aivan vääriä töitä.

Kenelle kurssi ei sovi?
Vaikka vihaisit kielenraiskaajia, päivän tarkoitus ei ole saivarrella pilkun paikasta. Ilmoittaudu mieluummin kesä yliopiston oikein kirjoitus kurssille.

Takuu: Ei laulua, ei leikkiä
Tällä kurssilla et joudu vääntämään väkinäisiä ryhmätöitä tai pariharjoituksia. Vältät tylsät esittäytymiskierrokset ja nolot rentoutusharjoitukset. Jopa perinteinen esittäytymiskierros jääköön väliin. Päivä siis sopii myös umpimielisille introverteille ja epäsosiaalisille nörteille.

Vuotaja Jari Parantainen
Jari Parantainen on Suomen kokeneimpia b2b-copywritereita. Hän on naputellut uransa aikana yhteensä tuhansia myyntipuheita, mainoksia, suorakirjeitä, esitteitä, tuotekuvauksia, referenssejä, pikaoppaita, tietokirjoja, videokäsikirjoituksia, blogipostauksia – ja vielä kaksitoistatuhatta twiittiä päälle.

Taloussanomat on valinnut Jarin Pölli tästä -blogin Suomen parhaaksi bisnesblogiksi. Lisäksi Jari on organisoinut kirjoitusprojekteja. Yhden sellaisen tuloksena syntyi Kultasulka-palkinnon voittaja, eli vuoden parhaaksi valittu markkinointikirja vuonna 2007.

Katso päivän tarkka ohjelma ja ilmoittaudu mukaan.

View Event →
Palveluiden tuotteistaminen -koulutus 12.9.2018 Helsingissä
Sep
12
11:30 AM11:30

Palveluiden tuotteistaminen -koulutus 12.9.2018 Helsingissä

HELSINGIN SEUDUN KAUPPAKAMARI tarjoaa suositun tuotteistuskoulutuksen uusinnan 12. syyskuuta 2018 Helsingissä.

Kuulostavatko oireet tutuilta?

Asiakkaasi ei tajua myyjiesi mongerrusta, palvelusi toimitus vaihtelee holtittomasti ja valikoimastasi puuttuu napakka sisäänheittotuote. Tunnistatko tilanteesi?

Lääke löytyy tästä koulutuksesta, jossa saat vastaukset tärkeisiin kysymyksiin: mitä tuotteistaminen todella tarkoittaa? Kuinka laadit törkeän lupauksen, joka todella toimii? Miten suunnittelet vastustamattoman sisäänheittotuotteen? Kuinka saat asiakkaan hyppäämään, kun sinä vihellät?

Paikkoja on rajallisesti, ilmoittaudu heti mukaan.

View Event →
Myynnin psykologia -koulutus 30.5.2018 Helsingissä
May
30
11:30 AM11:30

Myynnin psykologia -koulutus 30.5.2018 Helsingissä

HELSINGIN SEUDUN KAUPPAKAMARI järjestää esimmäistä kertaa Jari Parantaisen Myynnin psykologiaa -kurssin 30. toukokuuta 2018 Helsingissä.

Tyrkyttäminen on typerää – tarvitset fiksumpia keinoja

Oletko asiantuntija, joka hallitsee jo myyntityön perusteet? Nyt on aika siirtyä seuraavalle tasolle! Keinot löytyvät ostamisen psykologiasta. Sen avulla autat asiakastasi valitsemaan, päättämään ja tilaamaan.

Tuhannet asiantuntijat kuvittelevat edelleen, että asiakas ostaa järkisyistä. Kuitenkin tutkimus toisensa jälkeen viittaa päinvastaiseen. Mihin ostajan päätökset sitten perustuvat? Tilaisuuden jälkeen tiedät:

 • Kuinka ihminen lopulta valitsee tuotteensa?
 • Miksi päättäminen on niin raskasta työtä?
 • Kuinka ostaja päättelee, ettei sinulta voi tilata?
 • Miksi asiakkaat valehtelevat myyjillesi?
 • Miten asiantuntemus tarttuu tuotteisiisi?
 • Miksi asiakas tinkii hinnoistasi?
 • Millaisin keinoin vaikutat johtajaan huomaamatta?

Kuulet kymmenittäin käytännön esimerkkejä, miten oudosti päättäjän pää toimii arkisissa tilanteissa.

Kun opit tunnistamaan käytöksen taustalla jylläävät mekanismit, pystyt myös koukuttamaan ostajan entistä tehokkaammin kanta-asiakkaaksesi.

Paikkoja on rajallisesti, ilmoittaudu heti mukaan.

View Event →
Näin myyjä manipuloi sinua – tunnista psykologiset ansat
May
15
9:00 AM09:00

Näin myyjä manipuloi sinua – tunnista psykologiset ansat

 • Cumulus Resort Airport Congress Center (map)
 • Google Calendar ICS

Ratekoulutus järjestää asiantuntijoille rokotustilaisuuden manipulointia vastaan tiistaina 15. toukokuuta 2018 Scandic Helsinki Aviacongress -hotellissa Vantaalla.

Onnistuiko liukas myyjä saamaan tahtonsa läpi, vaikka yritit panna vastaan?

Jos olisit aivoton tolvana ja tahdoton lammas, tuskin olisit koskaan edennyt nykyiseen asemaasi. Mikä meni siis pieleen?

Luultavasti myyjä käytti hienovaraisia psykologisia kikkoja, joita on erittäin vaikea vastustaa. Syynä on se, että ne eivät vetoa järkeen. Tietoinen mielesi ei edes huomaa, mitä tapahtui.

Älylläsi ei ole asian kanssa mitään tekemistä. Evoluutio on huolehtinut, että me ihmiset olemme alitajuntamme vietävissä helpommin kuin ikinä haluaisimme myöntää.

Kaiken kukkuraksi egosi ei suostu myöntämään, että juuri sinä olisit sinisilmäinen: ”Ehkä muita voi jallittaa noin mitättömillä konsteilla, mutta itse olen moisen yläpuolella!”

Kuitenkin psykologit, käyttäytymistieteilijät ja taloustieteilijät julkaisevat alati kiihtyvää tahtia tutkimuksia siitä, miten monin tavoin ihmisiin (eli asiakkaisiin) voi vaikuttaa. Fiksuimmat myyjät tietenkin soveltavat tuloksia työssään. Osa tekee sen tietoisesti, osa tiedostamattaan. He siis oppivat manipuloimaan meitä muita.

Olet varmasti kuullut myös sosiaalisesta hakkeroinnista. Rikolliset käyttävät täsmälleen samoja keinoja, kun he haluavat vaikkapa tunkeutua yrityksesi tietojärjestelmiin – ja he onnistuvat siinä pelottavan usein!

Näin myyjä manipuloi sinua -kurssi on syventävä koulutus erityisesti asiantuntijoille, jotka osallistuvat työssään investointiprojekteihin, hankintoihin tai ostoneuvotteluihin. Osaat väistää tyypillisiä harhautuksia. Säästät työnantajallesi tai firmallesi rahaa. Parhaimmillaan pelastat bisneksesi tai työpaikkasi.

Useimmat kollegasi kuvittelevat edelleen, että heidän omat päätöksensä perustuvat vain järkeen ja kylmään harkintaan. Älä sinä sorru sellaiseen ylimielisyyteen. Tutkimus toisensa jälkeen kertoo aivan muuta. Me kaikki olemme alttiita manipuloinnille.

Näin myyjä manipuloi sinua -päivän aikana perehdymme seuraaviin kymmeneen psykologiseen vipuun:

 1. Haloilmiö
 2. Ehdotuksen voima
 3. Auktoriteetin mahti
 4. Lauman paine
 5. Vastavuoroisuuden laki
 6. Egon heikkous
 7. Johdonmukaisuuden periaate
 8. Kotikylän kutsu
 9. Niukkuuden imu
 10. Tarinan taika

Lisäksi kuulet kymmenittäin käytännön esimerkkejä, millaisilla pienillä tempuilla taitava myyjä tai neuvottelukumppani hivuttaa päätöksiäsi haluamaansa suuntaan.

Takuu: Ei laulua, ei leikkiä
Tällä kurssilla et joudu vääntämään väkinäisiä ryhmätöitä tai pariharjoituksia. Vältät tylsät esittäytymiskierrokset ja nolot rentoutusharjoitukset. Jopa perinteinen esittäytymiskierros jääköön väliin. Päivä siis sopii myös umpimielisille introverteille ja epäsosiaalisille nörteille.

Katso päivän tarkka ohjelma ja ilmoittaudu mukaan.

View Event →
Paremmaksi! -seminaari Seinäjoella
Apr
11
2:00 PM14:00

Paremmaksi! -seminaari Seinäjoella

Palvelumuotoilun ja tuotteistamisen iltapäiväluento

Paremmaksi!-seminaari on maksuton ja kutsuu paikalle kaikkia tutkimuksesta, kaupallistamisesta, tuotteistamisesta ja paremman asiakaskokemuksen muotoilusta kiinnostuneita: etelä-pohjalaisia yrittäjiä, kehittäjiä ja asiantuntijoita, tutkijoita, elinkeinoelämän vaikuttajia ja muita kiinnostuneita.

Tilaisuuden avaa innovaatioympäristöjen tutkimusjohtaja Jari Kolehmainen Seinäjoen Yliopistokeskuksesta. Paikalla on myös kaksi vieraspuhujaa:

 1. Marjo Kamila: "Palvelumuotoilu on asenne! Asiakas on nyt keskiössä."
 2. Jari Parantainen: "Puserra tieteestä tulosta. Nyt puhutaan rahasta!"

Ohjelmaan kuuluu iltapalaksi salaatti & viini tiedetreffit-luentojen jälkeen. Tiedetreffeillä tapaat korkeakoulumaailman tutkijoita ja tekijöitä sekä elinkeinoelämän ja organisaatioiden edustajia.

Paremmaksi! on Silta kaupallistamiseen – ja Tiedetreffit-hankkeiden yhteinen päätösseminaari.

Ilmoittaudu viimeistään 3.4.2018 kuluessa koko päivään tai jompaan kumpaan osioon nettilomakkeella. Ilmoittautumisvalinnat ovat sitovia.

View Event →
Näin voitat tarjouskilpailun -koulutus 8.12.2016 Vantaalla
Dec
8
8:30 AM08:30

Näin voitat tarjouskilpailun -koulutus 8.12.2016 Vantaalla

 • Rantasipi Airport Congress Center (map)
 • Google Calendar ICS

Ratekoulutus järjestää hinnoittelukoulutuksen torstaina 8. joulukuuta 2016 Rantasipi Airport Congress Centerissä Vantaalla.

Päivän aikana kuulet vastaukset seuraaviin tärkeisiin kysymyksiin:

 • Mitkä ovat hinnoittelijan perusmunaukset?
 • Kuinka hintamielikuva syntyy käytännössä?
 • Miten selviät tarjouskilpailusta voittajana?
 • Miten haarukoit oikean hinnan käytännössä?
 • Kuinka nostat hintojasi hinta-ankkureiden avulla?
 • Millainen on myyvä tarjous?

Opit käytännön esimerkkien avulla, miten raivaat tilaa hinnankorotuksille tai lisäkatteelle. Lisäksi saat ohjenuoraksi yksinkertaisen hinnoitteluprosessin, jonka avulla haarukoit uskottavan markkinahinnan tuotteellesi tai palvelullesi.

Kouluttajanasi toimii Suomen kokenein tuotteistaja Jari Parantainen.

Katso päivän tarkka ohjelma ja ilmoittaudu mukaan.

View Event →
Tuotepäällikön pelastuspakkaus -koulutus 29.11.2016 Vantaalla
Nov
29
8:30 AM08:30

Tuotepäällikön pelastuspakkaus -koulutus 29.11.2016 Vantaalla

 • Rantasipi Airport Congress Center (map)
 • Google Calendar ICS

Ratekoulutus järjestää suositun tuotehallinnan koulutuksensa tiistaina 29. marraskuuta 2016 Vantaalla. Kurssi on tarkoitettu erityisesti b2b-tuotepäälliköille, mutta se sopii myös tuotehallinnasta kiinnostuneille tuote- ja palvelukehittäjille, myyjille sekä yrittäjille.

Tuotepäällikön pelastuspakkaus -koulutuksessa saat vastaukset seuraaviin kysymyksiin:

 • Mikä on ainoa keino, jolla saat tuotepäällikön työn järjestykseen?
 • Kuinka tuotepäällikön työ muuttuu lähivuosina?
 • Millainen on hyvä strategia? Miksi sen laatiminen jää sinun vastuullesi?
 • Miksi asiakkaiden mielipiteitä ei kannata kysyä?
 • Kuinka poistat ostamisen esteitä käytännössä?
 • Mistä tunnistat hyvän tuotteistuksen?
 • Kuinka rakennat tehokkaan tuotteistusprosessin?
 • Miten markkinoit tuotteitasi tai palvelujasi sisäisesti?

Lisäksi kuulet tuoreita käytännön esimerkkejä suomalaisista onnistuneista b2b-tuotteistuksista.

Sparraajanasi toimii Suomen kokenein tuotteistaja ja bisneskirjailija Jari Parantainen. Hän on osallistunut yli 200 asiantuntijapalvelun  ja huipputekniikan tuotteistushankkeeseen. Parantainen on suosittu, suorapuheinen esiintyjä, joka on vetänyt tuhat tuotteistuskoulutusta.

Katso koulutuspäivän tarkka ohjelma ja ilmoittaudu mukaan.

View Event →
Näin rakennat ärhäkän myyntiesityksen -koulutus Vantaalla 25.10.2016
Oct
25
8:30 AM08:30

Näin rakennat ärhäkän myyntiesityksen -koulutus Vantaalla 25.10.2016

 • Rantasipi Airport Congress Center (map)
 • Google Calendar ICS

Ratekoulutus järjestää päivän pituisen myyntiesitysten suunnittelukoulutuksen tiistaina 25. lokakuuta 2016 Rantasipi Airport Congress Centerissä Vantaalla.

Suomen kokenein tuotteistaja Jari Parantainen on remontoinut satoja eri alojen myyntiesityksiä uuteen uskoon. Nyt pääset kurkistamaan kulisseihin. Näet, miten temppu tehdään käytännössä.

Vierailevana tähtenä on mukana myös presentaatiosuunnittelija Timo Sorri Havain Oy:stä.

Koulutuspäivän aikana kuulet vastaukset mm. näihin tärkeisiin kysymyksiin:

 • Mitkä virheet toistuvat myyntiesityksissä ilman, että kukaan edes tunnistaa niitä?
 • Hyvä esitys tarvitsee perustakseen joukon päätöksiä. Mitä ne ovat?
 • Millaisiin psykologisiin keinoihin tehokas myyntiesitys perustuu?
 • Myyvän esityksen rakenne noudattaa selkeää kaavaa. Mikä se on?
 • Millaiset myyntiesityksen elementit auttaisivat myyjääsi perustelemaan väitteensä?
 • Miten rakennat ärhäkän esityksesi käytännössä vaiheittain alusta loppuun?
 • Millainen olisi erittäin koukuttava, mutta perinteisestä selvästi poikkeava myyntiesitys?

Koulutuspäivä ei ole esiintymiskoulutus. Siksi se sopii myyjien ja markkinoijien lisäksi myös introvertille asiantuntijalle, joka mieluummin viiltää valtimonsa kuin osallistuu kivoihin ryhmärentoutusharjoituksiin.

Lue päivän tavoitteista lisää ja ilmoittaudu mukaan.

 

 

 

View Event →
Tuotepäällikön pelastuspakkaus -koulutus 4.10.2016 Vantaalla
Oct
4
8:30 AM08:30

Tuotepäällikön pelastuspakkaus -koulutus 4.10.2016 Vantaalla

Ratekoulutus järjestää suositun tuotehallinnan koulutuksensa tiistaina 4. lokakuuta 2016 Vantaalla. Kurssi on tarkoitettu erityisesti b2b-tuotepäälliköille, mutta se sopii myös tuotehallinnasta kiinnostuneille tuote- ja palvelukehittäjille, myyjille sekä yrittäjille.

Tuotepäällikön pelastuspakkaus -koulutuksessa saat vastaukset seuraaviin kysymyksiin:

 • Mikä on ainoa keino, jolla saat tuotepäällikön työn järjestykseen?
 • Kuinka tuotepäällikön työ muuttuu lähivuosina?
 • Millainen on hyvä strategia? Miksi sen laatiminen jää sinun vastuullesi?
 • Miksi asiakkaiden mielipiteitä ei kannata kysyä?
 • Kuinka poistat ostamisen esteitä käytännössä?
 • Mistä tunnistat hyvän tuotteistuksen?
 • Kuinka rakennat tehokkaan tuotteistusprosessin?
 • Miten markkinoit tuotteitasi tai palvelujasi sisäisesti?

Lisäksi kuulet tuoreita käytännön esimerkkejä suomalaisista onnistuneista b2b-tuotteistuksista.

Sparraajanasi toimii Suomen kokenein tuotteistaja ja bisneskirjailija Jari Parantainen. Hän on osallistunut yli 200 asiantuntijapalvelun  ja huipputekniikan tuotteistushankkeeseen. Parantainen on suosittu, suorapuheinen esiintyjä, joka on vetänyt tuhat tuotteistuskoulutusta.

Katso koulutuspäivän tarkka ohjelma ja ilmoittaudu mukaan.

View Event →
Näin voitat tarjouskilpailun -koulutus 27.9.2016 Vantaalla
Sep
27
8:30 AM08:30

Näin voitat tarjouskilpailun -koulutus 27.9.2016 Vantaalla

 • Rantasipi Airport Congress Center (map)
 • Google Calendar ICS

Ratekoulutus järjestää hinnoittelukoulutuksen tiistaina 27. syyskuuta 2016 Rantasipi Airport Congress Centerissä Vantaalla.

Päivän aikana kuulet vastaukset seuraaviin tärkeisiin kysymyksiin:

 • Mitkä ovat hinnoittelijan perusmunaukset?
 • Kuinka hintamielikuva syntyy käytännössä?
 • Miten selviät tarjouskilpailusta voittajana?
 • Miten haarukoit oikean hinnan käytännössä?
 • Kuinka nostat hintojasi hinta-ankkureiden avulla?
 • Millainen on myyvä tarjous?

Opit käytännön esimerkkien avulla, miten raivaat tilaa hinnankorotuksille tai lisäkatteelle. Lisäksi saat ohjenuoraksi yksinkertaisen hinnoitteluprosessin, jonka avulla haarukoit uskottavan markkinahinnan tuotteellesi tai palvelullesi.

Kouluttajanasi toimii Suomen kokenein tuotteistaja Jari Parantainen.

Katso päivän tarkka ohjelma ja ilmoittaudu mukaan.

View Event →
Näin voitat tarjouskilpailun -koulutus 14.6.2016 Vantaalla
Jun
14
8:30 AM08:30

Näin voitat tarjouskilpailun -koulutus 14.6.2016 Vantaalla

Ratekoulutus järjestää hinnoittelukoulutuksen tiistaina 14. kesäkuuta 2016 Rantasipi Airport Congress Centerissä Vantaalla.

Päivän aikana kuulet vastaukset seuraaviin tärkeisiin kysymyksiin:

 • Mitkä ovat hinnoittelijan perusmunaukset?
 • Kuinka hintamielikuva syntyy käytännössä?
 • Miten selviät tarjouskilpailusta voittajana?
 • Miten haarukoit oikean hinnan käytännössä?
 • Kuinka nostat hintojasi hinta-ankkureiden avulla?
 • Millainen on myyvä tarjous?

Opit käytännön esimerkkien avulla, miten raivaat tilaa hinnankorotuksille tai lisäkatteelle. Lisäksi saat ohjenuoraksi yksinkertaisen hinnoitteluprosessin, jonka avulla haarukoit uskottavan markkinahinnan tuotteellesi tai palvelullesi.

Kouluttajanasi toimii Suomen kokenein tuotteistaja Jari Parantainen.

Katso päivän tarkka ohjelma ja ilmoittaudu mukaan.

View Event →
Tuotepäällikön pelastuspakkaus -koulutus 7.6.2016 Vantaalla
Jun
7
8:30 AM08:30

Tuotepäällikön pelastuspakkaus -koulutus 7.6.2016 Vantaalla

Ratekoulutus järjestää suositun tuotehallinnan koulutuksensa tiistaina 7. kesäkuuta 2016 Vantaalla. Kurssi on tarkoitettu erityisesti b2b-tuotepäälliköille, mutta se sopii myös tuotehallinnasta kiinnostuneille tuote- ja palvelukehittäjille, myyjille sekä yrittäjille.

Tuotepäällikön pelastuspakkaus -koulutuksessa saat vastaukset seuraaviin kysymyksiin:

 • Miksi useimmat myyjät ansaitsevat potkut?
 • Kuinka tuotepäällikön työ muuttuu lähivuosina?
 • Miten poistat ostamisen esteitä käytännössä?
 • Mistä tunnistat hyvän tuotteistuksen?
 • Kuinka rakennat tehokkaan tuotteistusprosessin?
 • Miten saat sanomasi erottumaan tuhansien kilpailevien viestien joukosta?

Lisäksi kuulet tuoreita käytännön esimerkkejä suomalaisista onnistuneista b2b-tuotteistuksista.

Sparraajanasi toimii Suomen kokenein tuotteistaja ja bisneskirjailija Jari Parantainen. Hän on osallistunut yli 200 asiantuntijapalvelun  ja huipputekniikan tuotteistushankkeeseen. Parantainen on suosittu, suorapuheinen esiintyjä, joka on vetänyt lähes tuhat tuotteistuskoulutusta.

Katso koulutuspäivän tarkka ohjelma ja ilmoittaudu mukaan.

View Event →
Tuotepäällikön pelastuspakkaus -koulutus 12.4.2016 Vantaalla
Apr
12
8:30 AM08:30

Tuotepäällikön pelastuspakkaus -koulutus 12.4.2016 Vantaalla

Ratekoulutus järjestää suositun tuotehallinnan koulutuksensa tiistaina 12. huhtikuuta 2016 Vantaalla. Kurssi on tarkoitettu erityisesti b2b-tuotepäälliköille, mutta se sopii myös tuotehallinnasta kiinnostuneille tuote- ja palvelukehittäjille, myyjille sekä yrittäjille.

Tuotepäällikön pelastuspakkaus -koulutuksessa saat vastaukset seuraaviin kysymyksiin:

 • Miksi useimmat myyjät ansaitsevat potkut?
 • Kuinka tuotepäällikön työ muuttuu lähivuosina?
 • Miten poistat ostamisen esteitä käytännössä?
 • Mistä tunnistat hyvän tuotteistuksen?
 • Kuinka rakennat tehokkaan tuotteistusprosessin?
 • Miten saat sanomasi erottumaan tuhansien kilpailevien viestien joukosta?

Lisäksi kuulet tuoreita käytännön esimerkkejä suomalaisista onnistuneista b2b-tuotteistuksista.

Sparraajanasi toimii Suomen kokenein tuotteistaja ja bisneskirjailija Jari Parantainen. Hän on osallistunut yli 200 asiantuntijapalvelun  ja huipputekniikan tuotteistushankkeeseen. Parantainen on suosittu, suorapuheinen esiintyjä, joka on vetänyt lähes tuhat tuotteistuskoulutusta.

Katso koulutuspäivän tarkka ohjelma ja ilmoittaudu mukaan.

View Event →
Näin voitat tarjouskilpailun -koulutus 5.4.2016 Vantaalla
Apr
5
8:30 AM08:30

Näin voitat tarjouskilpailun -koulutus 5.4.2016 Vantaalla

Ratekoulutus järjestää hinnoittelukoulutuksen tiistaina 5. huhtikuuta 2015 Rantasipi Airport Congress Centerissä Vantaalla.

Päivän aikana kuulet vastaukset seuraaviin tärkeisiin kysymyksiin:

 • Mitkä ovat hinnoittelijan perusmunaukset?
 • Kuinka hintamielikuva syntyy käytännössä?
 • Miten selviät tarjouskilpailusta voittajana?
 • Miten haarukoit palvelullesi oikean hinnan?
 • Kuinka nostat hintojasi hinta-ankkureiden avulla?
 • Millainen on myyvä tarjous?

Opit käytännön esimerkkien avulla, miten raivaat tilaa hinnankorotuksille tai lisäkatteelle. Lisäksi saat ohjenuoraksi yksinkertaisen hinnoitteluprosessin, jonka avulla haarukoit uskottavan markkinahinnan tuotteellesi tai palvelullesi.

Kouluttajanasi toimii Suomen kokenein tuotteistaja Jari Parantainen.

Katso päivän tarkka ohjelma ja ilmoittaudu mukaan.

View Event →
Näin voitat tarjouskilpailun -koulutus 16.2.2016 Vantaalla
Feb
16
8:30 AM08:30

Näin voitat tarjouskilpailun -koulutus 16.2.2016 Vantaalla

 • Rantasipi Airport Congress Center (map)
 • Google Calendar ICS

Ratekoulutus järjestää hinnoittelukoulutuksen tiistaina 16. helmikuuta 2016 Rantasipi Airport Congress Centerissä Vantaalla.

Päivän aikana kuulet vastaukset seuraaviin tärkeisiin kysymyksiin:

 • Mitkä ovat hinnoittelijan perusmunaukset?
 • Kuinka hintamielikuva syntyy käytännössä?
 • Miten selviät tarjouskilpailusta voittajana?
 • Miten haarukoit palvelullesi oikean hinnan?
 • Kuinka nostat hintojasi hinta-ankkureiden avulla?
 • Millainen on myyvä tarjous?

Opit käytännön esimerkkien avulla, miten raivaat tilaa hinnankorotuksille tai lisäkatteelle. Lisäksi saat ohjenuoraksi yksinkertaisen hinnoitteluprosessin, jonka avulla haarukoit uskottavan markkinahinnan tuotteellesi tai palvelullesi.

Kouluttajanasi toimii Suomen kokenein tuotteistaja Jari Parantainen.

Katso päivän tarkka ohjelma ja ilmoittaudu mukaan.

View Event →
Noste-tuotteistamo 10.12.2015 Kokkolassa
Dec
10
12:00 PM12:00

Noste-tuotteistamo 10.12.2015 Kokkolassa

Kokkolanseudun Kehitys Oy järjestää tuotteistuskoulutuksen Kokkolassa torstaina 10. joulukuuta klo 12–16.

Kokuluttajana toimii Suomen kokenein tuotteistaja Jari Parantainen. Tilaisuus on tarkoitettu Kokkolan seudun yrittäjille, asiantuntijoille, myyjille, markkinoijille ja esimiehille.

Katso tilaisuuden tarkka ohjelma.

Lisätietoja koulutuksesta kertoo yrityskehittäjä Sabina Storbacka, p. 044 780 9096.

 

View Event →
Näin voitat tarjouskilpailun -koulutus 2.12.2015 Vantaalla
Dec
2
9:00 AM09:00

Näin voitat tarjouskilpailun -koulutus 2.12.2015 Vantaalla

 • Rantasipi Airport Congress Center (map)
 • Google Calendar ICS

Ratekoulutus järjestää hinnoittelukoulutuksen 2. joulukuuta 2015 Rantasipi Airport Congress Centerissä Vantaalla.

Päivän aikana kuulet vastaukset seuraaviin tärkeisiin kysymyksiin:

 • Mitkä ovat hinnoittelijan perusmunaukset?
 • Kuinka hintamielikuva syntyy käytännössä?
 • Miten selviät tarjouskilpailusta voittajana?
 • Miten haarukoit oikean hinnan käytännössä?
 • Kuinka nostat hintojasi hinta-ankkureiden avulla?
 • Millainen on myyvä tarjous?

Opit käytännön esimerkkien avulla, miten raivaat tilaa hinnankorotuksille tai lisäkatteelle. Lisäksi saat ohjenuoraksi yksinkertaisen hinnoitteluprosessin, jonka avulla haarukoit uskottavan markkinahinnan tuotteellesi tai palvelullesi.

Kouluttajanasi toimii Suomen kokenein tuotteistaja Jari Parantainen.

Katso päivän tarkka ohjelma ja ilmoittaudu mukaan.

View Event →
Noste-tuotteistamo 30.11.2015 Helsingissä
Nov
30
12:00 PM12:00

Noste-tuotteistamo 30.11.2015 Helsingissä

Edupoli järjestää tuotteistuskoulutuksen maanantaina 30. marraskuuta 2015 Herttoniemen toimipisteessään Helsingissä. Koulutus on tarkoitettu ensisijaisesti isännöinnin ammattitutkintoa opiskeleville.

Kouluttajana toimii Suomen kokenein tuotteistaja Jari Parantainen.

Lisätietoja tuotteistuskoulutuksesta kertoo Edupolin asiakaspäällikkö Jaana Ekfors, p. 0400 722 537.

View Event →
Noste-tuotteistamo 26.11.2015 Helsingissä
Nov
26
8:00 AM08:00

Noste-tuotteistamo 26.11.2015 Helsingissä

Pohjois-Karjalan ELY-keskus järjestää tuotteistuskoulutuksen aamupäivällä 26. marraskuuta 2015 Helsingissä. Tilaisuus on suunnattu TE-keskusten EURES-asiantuntijoille ja -esimiehille.

Kouluttajana toimii Suomen kokenein tuotteistaja Jari Parantainen.

Lisätietoja koulutuksesta kertoo Päivi Moilanen, p. 0400 820 150.

 

View Event →
Noste-tuotteistamo 23.11.2015 Jyväskylässä
Nov
23
12:00 PM12:00

Noste-tuotteistamo 23.11.2015 Jyväskylässä

 • Kylpylähotelli Rantasipi Laajavuori (map)
 • Google Calendar ICS

ELY-keskus järjestää tuotteistuskoulutuksen maanantaina iltapäivällä 23. marraskuuta Jyväskylässä. Suomen kokenein tuotteistaja Jari Parantainen kertoo, miten tuotteistat käytännössä. Samalla kuulet vinkkejä, miten palvelusi kannattaisi hinnoitella.

Koulutus on tarkoitettu asiantuntijoille, asiantuntijoiden esimiehille, ratkaisumyynnin ammattilaisille ja yrittäjille.

Ilmoittaudu perjantaihin 13. marraskuuta mennessä.

Lataa tilaisuuden tarkka ohjelma pdf-esitteenä.

View Event →
Pilvipalvelujen tuotteistaminen 17.11.2015 Espoossa
Nov
17
9:00 AM09:00

Pilvipalvelujen tuotteistaminen 17.11.2015 Espoossa

Microsoft järjestää kumppaneilleen tuotteistuskoulutuksen Espoon Keilaniemessä 17. marraskuuta 2015.

Aamupäivän aikana osallistujat tutustuvat periaatteisiin, joiden avulla he voivat tuotteistaa pilvipalveluistaan helposti ostettavia.

Kouluttajana toimii Suomen kokenein tuotteistaja Jari Parantainen.

Koulutuksen järjestelyistä vastaa Tarja Kauhanen Microsoftilta, p. 050 554 1645.

View Event →
Pölli tästä -koulutus 13.11.2015 Helsingissä
Nov
13
10:00 AM10:00

Pölli tästä -koulutus 13.11.2015 Helsingissä

Nosteen pitkäaikainen asiakas CMS-Finland Oy järjestää kuntosaliketjunsa vetäjille ja työntekijöille markkinointikoulutuksen AMT-päivien yhteydessä perjantaina 13. marraskuuta 2015.

Koulutuksen aikana on tarkoitus kalastaa markkinointi-ideoita suoraan katiskasta ja soveltaa niitä kunkin kuntosalin omiin tarpeisiin.

Koulutuksen vetää kuraattori Jari Parantainen, jonka motto on: "Minkä nuorena varastat, sen vanhana omistat."

Lisätietoja koulutuksesta antaa CMS:n Tomi Nikula, p. 040 654 1099.

 

 

View Event →